Mínim 4 lletres

Al Taller de Terenci Càndid

Activitats educatives

Construcció i decoració d'una vil'la romana: Centcelles

1 h 30'

Cicle Superior - Educació Secundària - Educació en el lleure - Famílies

Taller

Conjunt Monumental de Centcelles

Afores s/n 43120 ConstantíCom arribar

Descripció

El conjunt de Centcelles, vil·la romana que presenta el seu moment més important en el s. IV dC, permet fer una aproximació directa a temes com la construcció arquitectònica i la decoració d'edificis en època romana.


Contingut:

- Recorregut per les diferents parts de la vil·la, a partir de la descoberta d’un personatge –l’hipotètic arquitecte de Centcelles– que s’amaga rere els estris i les peces contingudes al bagul que farà de fil conductor de l’activitat. Introducció de temes relacionats amb els sistemes constructius.

- Construcció de la planta de Centcelles a partir de la utilització de figures geomètriques en dues i tres dimensions, que reprodueixen els espais conservats de la vil·la.

- Experimentació de diferents aspectes de la construcció i decoració d’edificis en època romana: construcció del mur; construcció de la columna; construcció de l’arc i la volta; construcció de la teulada; apropament a la pintura mural i experimentació de la tècnica constructiva d’un mosaic.

- Recorregut per la iconografia del mosaic de la cúpula, a partir de la recerca d’una selecció d’imatges.

Objectius

- Conèixer el significat i la importància de les vil·les en el món romà.

- Conèixer les principals característiques de la vil·la romana de Centcelles a partir de l’observació directa d’aquest important jaciment.

- Fer una aproximació a les característiques constructives i decoratives d'aquesta vil·la.

- Ser capaços, a partir de l’observació directa i de la manipulació d’alguns objectes i reproduccions extrets de la vil·la, de contextualitzar-los i situar-los.

- Incitar a la valoració i al respecte del patrimoni i conscienciar de la importància de la seva conservació.

Grups

màxim 30 persones

Preus

90 € (grups inferiors a 20)
4,5 € per persona (grups superiors a 20)

Consulta condicions especials:

Reserves

977 25 15 15
mnat@gencat.cat

Idiomes

Català
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar