Mínim 4 lletres

Recerca

Un dels eixos d'actuació del MNAT és la recerca centrada en els àmbits relacionats, directament o indirectament, amb la seva temàtica i el seu espai territorial: "Tàrraco i l'ager tarraconensis" des dels antecedents de la cultura ibèrica (s. VI-V aC) fins a la fi del període visigòtic (s. VII-VIII dC).

És la recerca, el que contribueix a un millor coneixement tant de les peces que conformen les nostres col·leccions com dels jaciments i conjunts arqueològics que gestiona el Museu (Vil·la romana dels Munts, Conjunt romà de Centcelles, Teatre de Tàrraco, Necròpolis de Tàrraco, Torre dels Escipions i Arc de Berà), per aconseguir un millor coneixement del passat de Tàrraco i el seu territori.

En els darrers 15 anys, s'han dut a terme intervencions arqueològiques a la Vil·la romana dels Munts, la Necròpolis de Tàrraco, el Conjunt romà de Centcelles i el Teatre de Tàrraco que, en diversa mesura, han aportat dades de rellevància sobre les característiques, la funcionalitat i el procés evolutiu d'aquests importantíssims conjunts de la Tàrraco romana.

A més dels programes propis respecte de les seves col·leccions i dels monuments que gestiona, el MNAT participa activament en la recerca a través de la col·laboració o participació en projectes d'altres institucions científiques. Els resultats, tant els propis com els d'altres institucions, es difonen a través de l'organització o participació en seminaris, conferències, exposicions i publicacions. L'atenció i el suport als investigadors sobre àmbits afins a la temàtica de la col·lecció també formen part de les activitats del MNAT.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar