Minimum 4 letters

News

News

Presentació de la publicació Vil·la romana dels Munts (Tarraco)

9 February 2023

El dijous 9 de febrer es presentarà la publicació Vil·la romana dels Munts (Tarraco), una obra de síntesi i de referència, que aborda el jaciment dels Munts en la seva globalitat i sintetitza tot el coneixement generat al seu voltant. 

La presentació anirà a càrrec del Dr. Josep Maria Palet, director de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, i es durà a terme als Serveis territorials de Cultura (Carrer Major, 14) de Tarragona a les 19 h.

Els Munts és una de les vil·les aristocràtiques més ben conservades de la Hispània romana. Situada en un marc incomparable, propera a la platja, fou destinada a l'oci i el lleure de les elits de Tàrraco i, de ben segur, va tenir un paper clau en les seves relacions socials, polítiques i econòmiques; destacant l'estada a Tàrraco de l'emperador Adrià durant l'hivern de 122 al 123 dC, un esdeveniment d'enorme impacte que requeria una residència digna del personatge.

Amb una documentació en gran part inèdita o publicada de forma preliminar i dispersa, aquesta monografia posa a l'abast de la comunitat científica i el públic en general els resultats de gairebé setanta anys d'intervencions arqueològiques i estudis sobre la vil·la romana dels Munts (Tàrraco).

Next: Commemoració del centenari de la descoberta de la Necròpolis
Previous: XXII Aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance