Minimum 4 letters

News

News

8a edició del Viatge a la Constel·lació Museu

4 May 2022

Arriba la vuitena edició del “Viatge a constel·lació museu”,  una visita guiada nocturna pels museus i institucions culturals de la ciutat de Tarragona que obren les seves portes durant la Nit dels Museus (dissabte 14 de maig de 2022).

La ruta s’estructura a partir d’un concepte de caràcter universal que fa de nexe d’unió entre les diferents institucions. Cada centre escull una peça que ajuda a explicar el concepte triat i en dona una visió particular i diferent dels altres.

Les institucions que organitzen i formen part de la ruta són CaixaForum Tarragona, Museu del Port de Tarragona, Museu Bíblic Tarraconense, Museu Diocesà de Tarragona, Museu d’Art Modern de Tarragona, Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Museu d’Història de Tarragona i el Mèdol - Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona.

El lema proposat per l’ICOM per al Dia Internacional dels Museus ha estat “El poder dels Museus”.

Com a llocs incomparables de descobriment, els museus ensenyen sobre el nostre passat i  obren les nostres ments a noves idees, dues passes essencials per construir un futur millor. Agafant com a inspiració aquestes idees els centres museístics de Tarragona han trobat oportú que l’eix vertebrador del “Viatge a la constel·lació museu 2022” giri a l’entorn del concepte de PODER, reflexionant sobre el seu significat, el seu ús al llarg del temps i proposant la cerca d’un empoderament col·lectiu transformador.

Per participar a l’activitat és imprescindible realitzar inscripció prèvia que es podrà realitzar en línia a l'apartat d'activitats del web del MNAT. Les inscripcions estaran obertes des de dijous 5 de maig fins a completar l’aforament.

El preu de la inscripció és de 2€ per persona .

Per tal d’atendre el major nombre de gent possible, es realitzen dues rutes en paral·lel que surten des de punts diferents. Un cop els dos primers grups hagin acabat, es tornarà a començar la ruta amb dos grups més. En total es podran atendre quatre grups d’unes 50 persones. Els desplaçaments més llargs es realitzaran amb el trenet turístic. La resta de desplaçaments es fan a peu.

Horaris i llocs de sortida:

Grup A: 17:30h CaixaForum Tarragona (C/ Cristòfor Colom 2)

Grup B: 18:00h Casa Castellarnau (C/ dels Cavallers 14)

Grup C: 20.30h CaixaForum Tarragona

Grup D: 21:00h Casa Castellarnau

La durada de la ruta guiada es calcula en 2h 30 minuts aproximadament.

En aquesta edició es donarà l’opció de fer la ruta de manera autònoma entre els dies 14 i 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. A tal efecte, s’editarà un petit àlbum de cromos on els participants podran anar col·leccionant les diferents peces que formen part de la ruta. El àlbums es podran recollir a les seus de les institucions participants  i els cromos s’entregaran a cada un dels centres després d’haver visitat la peça.

Cada peça seleccionada per la ruta anirà acompanyada d’un un codi QR que contindrà la informació de la peça en relació al concepte vertebrador de la ruta.

Next: La rehabilitació del Museu Arqueològic premiada per l'Associació de Col·legis Oficials de l'Arquitectura Tècnica en ciutats Patrimoni Mundial
Previous: Congrés El monument tardoromà de Centcelles

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance