Minimum 4 letters

News

News

Presentació del llibre de la Xarxa de Museus de Tarragona i Terres de l'Ebre

17 November 2021

La Xarxa Territorial de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre presenten un nou projecte editorial que proposa una manera lúdica d'aproximar els museus catalans locals a grans i petits.  El llibre sorgeix de la col·laboració que s'ha fet amb l'editorial Mediterrània i la seva proposta de crear un llibre que representi cada un dels 13 museus de la Xarxa que il·lustrats per Miguel Bustos, presenten el seu patrimoni a l'estil britànic On és Wally? . 

  

A través de les seves pàgines els lectors poden cercar peces amagades entre les diferents il·lustracions, hi ha diferents nivells de dificultat perquè grans i petits hi puguin jugar alhora que aprenen i descobreixen l’oferta cultural de Catalunya. Una pàgina final ofereix curiositats per seguir buscant en les il·lustracions. Perquè sigui el més accessible possible a tots els públics, aquesta part final disposa d'un codi QR que permet ampliar la mida de lletra i alhora permet fer una lectura de pantalla per a persones amb dificultats visuals. 

  

El projecte ha comptat amb l'assessorament d'una pedagoga i treballadora social que ha assessorat en temes de gènere, igualtat, família i diversitat cultural. Una iniciativa que té vocació de creixement i vol esdevenir la primera col·lecció per públic familiar del patrimoni museístic català. 

  

Aquest és un projecte transversal amb el qual també participen la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran i la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, que també han realitzat el seu propi llibre. La col·lecció Cerca i Troba està formada de moment per cinc llibres. L’any passat es va publicar el llibre dels Museus de Barcelona, i aquest setembre el del Sistema del MNACTEC. Es tracta d’una col·lecció, que tot i estar formada per llibres de patrimoni local, vol créixer i englobar el divers patrimoni museístic català, de manera amena i divertida.  

  

El projecte editorial “Cerca i troba” de les xarxes territorials de museus de Catalunya, de caràcter transversal i territorial, té un clar vessant educativa i una vocació de donar a conèixer el patrimoni local a tot el país a través d’una amplia distribució per tot el territori. Seran presents en tots els museus de les xarxes, en llibreries importants de territoris de parla catalana (Catalunya, Catalunya Nord, Andorra, País Valencià i Illes Balears) biblioteques públiques i plataformes de venda en línia. S’han publicat en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès–, incorporant l’aranès en el cas del dels museus de terres de Lleida i Aran. Es poden adquirir a un preu assequible (Lleida i Tarragona 12 €, Girona 15 €). 

Feu una ullada: https://issuu.com/mediterraniapublisher/docs/cerca_i_troba_museus_de_tarragona

Next: XXIè aniversari de la Declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial
Previous: Espectacle "A partir del silenci" amb Sílvia Bel

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance