Minimum 4 letters

News

News

Inauguració de l'exposició TARRACO/MNAT

16 June 2018

Dissabte 16 de juny a les 12 h, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona inaugura l’exposició TARRACO/MNAT al Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Aquesta és una exposició de síntesi que romandrà oberta mentre durin les obres de reforma del Museu Arqueològic a la plaça del Rei.

L’exposició fa un recorregut per vuit segles de la història de la Tàrraco romana, a partir d’una selecció de 178 peces del fons del museu.

Hi trobem representada una àmplia tipologia de peces i materials, reflex de la col·lecció mateix, que ens ajuden a resseguir la proposta de l’exposició: arquitectura, escultura, pintura, bronzes, mosaic, ceràmica, joieria...

Els elements arquitectònics, la estatuària pública i els imponents pedestals que ens narren mil i una històries del poder i dels poderosos a Tàrraco i com la ciutat es va construir amb materials procedents d’arreu de la Mediterrània. Materials corresponents al fòrum, la zona de culte, el teatre o l’amfiteatre de Tàrraco.

La profusa i delicada decoració de les riques domus de la ciutat o les grans vil·les que ens parlen del luxe i del gust d’aquells més privilegiats a la ciutat i el seu territori.

Hi trobem també objectes que testimonien la quotidianitat de la gent de Tàrraco, com menjaven, com es distreien, es guarnien o jugaven.

L’activitat econòmica, el comerç, les vies de comunicació, la navegació i el port d’una ciutat que va clau en el domini romà de la península Ibèrica.

D’entre les peces exposades podem destacar el mosaic de la Medusa; un cuirassat, dos togats i la Venus trobats a les excavacions del Teatre; un miliari; la Nina d’Ivori; la pintura de la Nèmesi i una inscripció de l’amfiteatre; el lampadari conegut com el Negret; un mosaic d’opus sectile; les estàtues i els mosaics de les muses procedents de la vil·la dels Munts a Altafulla; i les fulcra o peus de triclini, incorporades recentment a la col·lecció del museu.

Fins a l’1 de juliol, els visitants gaudiran de jornades de portes obertes

Next: Jornada de Presentació curs escolar 2018-2019
Previous: Projecte de condicionament i restauració de la Vil·la Romana dels Munts

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance