Minimum 4 letters

News

News

Arriben les Jornades Europees d'Arqueologia

19 June 2020

L’onzena edició de les Jornades Europees d’Arqueologia (JEA), que tindrà lloc durant els dies 19, 20 i 21 de juny, programa activitats a deu equipaments d’arreu Catalunya. Les Jornades suposaran una oportunitat per conscienciar i familiaritzar el públic amb l'arqueologia i els seus reptes. S’hi organitzaran visites a llocs oberts al públic excepcionalment (jaciments, excavacions, etc.); xerrades amb els protagonistes de l'arqueologia (arqueòlegs, investigadors, etc.) que presentaran al públic la seva professió, i activitats lúdiques i educatives (iniciació a les excavacions, demostracions, tallers, etc.).

Mitjançant esdeveniments originals i festius, les famílies, estudiants de totes les

edats, apassionats de la història o persones que simplement tinguin curiositat, podran descobrir el patrimoni arqueològic.

Enguany participen en les Jornades 10 museus amb les col·leccions o

jaciments arqueològics més representatius a Catalunya: el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de la Noguera, el Museu Comarcal de l’Urgell-Tàrrega, el Museu de Guissona, el Museu de Gavà, el Museu de Badalona i el Museu d’Història de Sabadell, el Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver (Cerdanyola del Vallès) i els Museus de Banyoles.

Les activitats del Museu Arqueològic de Tarragona són les següents:

-Jornada de portes obertes

Al Tinglado 4, Museu i Necròpolis Paleocristians, Vil·la romana dels Munts i Conjunt monumental de Centcelles, durant els dies 19, 20, i 21 de juny, dins dels horaris habituals de les seus. 

-Càpsula audiovisual “Pintures que ens parlen”, a càrrec d’Antonio Mostalac, professor emèrit de la Universidad de la Experiencia de Saragossa, que ens explica com a través de la troballa d'unes restes pictòriques de l'antiga Tàrraco podem deduir com era la resta de la decoració de les parets de l'habitació de la casa romana d'on pertanyien:

https://www.youtube.com/watch?v=gDD23aZnTn8&t=105s

-Recursos en línia al voltant de l’arqueologia dirigits a les famílies i canalla, i tracten des de temes de mitologia, de realitzar manualitats, receptes... sempre amb el denominador comú de l’arqueologia i del patrimoni romà:

https://www.mnat.cat/pagepreview/NDRtaWRkbGV0ZXh0NDQ=

-“Qui som? Qui s’amaga darrera les ombres del Museu?”

Nova activitat familiar interactiva que estrenem dins les Jornades Europees de l’Arqueologia, on us proposem que us endinseu en el món romà a través de la col·lecció del Museu d’una manera divertida i participativa.

Només us cal un dispositiu electrònic, una tauleta o un mòbil i acostar-vos a l’exposició TARRACO/MNAT, al Tinglado 4.

Voleu descobriu qui s’amaga darrera les ombres del museu? Trieu un personatge i comenceu a investigar a partir de les preguntes que us anem fent...al final de l’activitat haureu après aspectes tant importants de la seva vida i de la societat romana com el seu nom, on vivia, com es divertia, com decorava la seva casa o a què jugava. ENLLAÇ

Les primeres famílies que participin en el joc tindran un obsequi.

Més informació de l’agenda de les JEA:    www.arqueoxarxa.cat/Agenda

Next: Estiueja al MNAT
Previous: Reobren els centres del MNAT

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance