Minimum 4 letters

News

News

Celebració del Dia Internacional dels Museus 2020

18 May 2020

El MNAT celebra un any més el Dia Internacional dels Museus (DIM). El lema del DIM 2020 és “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”, un punt de trobada per celebrar la diversitat de perspectives que conformen les comunitats i el personal dels museus.

Enguany, davant la pandèmia mundial de la COVID-19 i el confinament de la societat, els museus hem volgut ser més a prop que mai de les ciutadanes i dels ciutadans i sumar-nos a la celebració virtual del Dia Internacional dels Museus, apropant els museus a les cases de les ciutadanes i ciutadans.

Entre les propostes que us oferim, destaquen les següents activitats: 

FINESTRES OBERTES EN LÍNIA

A partir del dissabte 16 a les 10.45 h

Aquest DIM us volíem explicar algun aspecte concret del nostre museu. A través d'una píndola audiovisual a càrrec de la directora, Mònica Borrell, descobrireu l'exposició TARRACO/MNAT en clau de gènere.

VISITES VIRTUALS

Dilluns 18 de maig, a les 17.00 h

Voleu visitar la Necròpolis Paleocristiana des de casa? Seguiu-nos a una visita virtuals guiada, en directe, a través del canal Youtube de patrimoni.gencat, a càrrec de l'arqueòloga Ester Ramón, tècnica del MNAT. 

La visita virtuals s’oferirà en Llengua de Signes Catalana (LSC) a càrrec d’intèrprets i professionals de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).

REPTES PARTICIPATIUS

Són molts els museus d’arreu del món que han impulsat reptes per tal que la ciutadania, des de casa, interactuï de manera lúdica amb els museus i les seves col·leccions.El DIM 2020 us proposa dos reptes:

- El #DIMchallenge, inspirat en els exitosos reptes d’art que han emplenat la xarxa aquestes setmanes, consistent en la recreació d’una obra d’art dels fons digitals dels museus catalans i del portal web Visitmuseum.

Participar-hi és ben senzill: 

 1. recrea des de casa teva una peça del patrimoni cultural i artístic dels museus catalans, si pot ser, inspirada en el lema “Museus per la igualtat: diversitat i inclusió”.

2. selecciona qualsevol de les peces dels museus catalans que trobarà al portal web Visitmuseum. Els museus catalans a les teves mans o a les pàgines webs dels museus.

3. posa’t a la pell dels protagonistes o bé fes servir el que tinguis a casa per recrear els quadres, les escultures, les peces de les seves col·leccions.

4. puja a Instagram una imatge que inclogui l’obra original i la teva interpretació

5. comparteix el resultat al teu perfil d’Instagram amb les etiquetes #DIMchallenge i #DIM2020.

Les cinc imatges que tinguin més "m'agrada" guanyaran una visita guiada personalitzada al museu al qual faci referència la imatge. Hi pots participar des de dilluns 11 de maig a les 9 hores fins al 18 de maig a les 23.59 h. 

#MaratóMuseumQuizaCasa. Després de l’èxit d’aquesta iniciativa sorgida durant el confinament des dels museus de Ciències Naturals i Marítim de Barcelona, prop de 50 museus reptem a adults i famílies a una marató de preguntes que durarà del 16 al 18 de maig.

Les dues versions del concurs es jugaran a través de la plataforma kahoot, accessible a l’adreça web museumquizacasa.org. S’hi pot participar amb qualsevol dispositiu electrònic, sigui mòbil, tauleta o ordinador. Tres dies intensos per  posar a prova els teus coneixements!

Consulta tota la programació a patrimoni.gencat.cat/DIM2020.

Next: Obrim el MNAT. Recuperem el nostre espai
Previous: MUSEUM QUIZ A CASA

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance