Minimum 4 letters

News

News

Jornades aproPA'T

14 November 2019

Jornades aproPA’T de didàctica del patrimoni a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre

El Museu Pau Casals del Vendrell acull el dissabte 16 de novembre, la quarta edició de les jornades de formació aproPA’T, un espai de trobada entre el professorat i els professionals dels museus per promoure la generació de sinergies i experiències innovadores entre els diferents agents culturals i educatius del territori.

Les jornades se centraran en un espai formatiu de creació de projectes col·laboratius entre un centre educatiu i un museu a partir de la metodologia Desing Thinking que ens permet l'aprenentatge entre iguals i l’intercanvi de coneixements.

Les jornades començaran amb la participació d’experts en el camp de la transformació educativa i de bones pràctiques dutes a terme pels centres educatius i els museus. Inaugurarà les jornades el Sr. Jaume Carbonell que ens parlarà de la diferència entre innovació i transformació educativa. Seguidament, la Sra. Esther Ferré del Centre de Recursos del Tarragonès ens presentarà el marc de la innovació a Catalunya i donarà peu a la presentació de dos projectes entre el Museu Pau Casals i l’Escola La Plana per part de la Sra. Marta Rius i la Sra. Anna Segarra i entre el Museu Pau Casals i l’Escola Sant Salvador per part de la Sra. Iris Rodríguez.

Les jornades tindran una segona sessió el dissabte el 23 de novembre al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta. En aquest cas, es comptarà amb la conferència del Sr. Boris Mir, professor d’educació secundària i director adjunt del programa Escola Nova 21, per parlar-nos de la necessitat de transformar l’educació i per presentar-nos diverses bones pràctiques entre institucions del territori.

Jornades AproPA’T

AproPA’T és una iniciativa de la Xarxa Territorial de Museus de les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre en col·laboració amb el Departament d’Educació que té per objectiu reforçar la relació entre els museus i els centres educatius per crear projectes col·laboratius amb la finalitat de contribuir en la transformació educativa.

Actualment la Xarxa  està formada per dotze museus de la demarcació: el Museu d'Alcover, el Museu de les Terres de l'Ebre, el Museu d'Història de Cambrils, el Museu Deu, la Vil·la Casals - Museu Pau Casals, la Fundació Apel·les Fenosa, el Museu de la Vida Rural, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de Reus Salvador Vilaseca, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu de Tortosa i el Museu de Valls.

Next: Commemoració del 50è aniversari de la mort de Mn. Joan Serra Vilaró
Previous: Commemoració del centenari de les excavacions al teatre romà de Tarragona

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close