Minimum 4 letters

News

News

La reforma del Teatre romà de Tarragona premiada a la XI Biennal Alejandro de la Sota

26 April 2019

L’adequació del Teatre romà de Tarragona han estat la guanyadora del cinquè premi d’arquitectura Alejandro de la Sota, que premia els treballs arquitectònics més rellevants de la demarcació de Tarragona.

Enguany a la XI Biennal Alejandro de la Sota-Mostra d’Arquitectura de Tarragona s’hi han presentat un total de 49 obres i el jurat ha guardonat el Teatre romà de Tarragona en l’apartat d’espais exteriors, al considerar el gran valor que representa la intervenció, en especial la recreació de la càvea, realitzada en estructures lineals de ferro, que evoca la graderia que tindria el Teatre en època romana i fa comprensible al visitant la dimensió del monument, recuperant la geometria original, alhora que dialoga amb les restes.

El Teatre romà de Tarragona, adscrit al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, és un dels grans monuments de la Tàrraco romana, i ha requerit d’una actuació de gran complexitat degut a la seva ubicació i tamany dins la trama urbana de la ciutat. En aquest sentit, s’ha hagut de fer un projecte molt acurat i compatible amb les restes arqueològiques. Un projecte que ha estat ideat per l'arquitecte Toni Gironès.

Construït en època de l’emperador August sobre les restes d’uns possibles magatzems portuaris, el Teatre es va anar ampliant i utilitzant fins al final del segle II dC, i va ser redescobert al final del segle XIX, patint importants destruccions en el decurs del segle XX.

La reforma ha format part del paquet de mesures adoptades pel Departament de Cultura per a la posada en valor del Patrimoni Mundial de Tàrraco i ha comptat amb una inversió de 711.587.24 € i el cofinançament del fons FEDER i una participació del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte en el projecte arquitectònic a través de l’1% cultural.

La reforma del Teatre Romà de Tarragona figura també entre els finalistes 2019 dels prestigiosos premis FAD que reconeixen la qualitat dels treballs arquitectònics i d’interiorisme catalans.

Next: The TARRACO/MNAT exhibition launches audio guide and catalog
Previous: CICLE "RECERCA EN CURS"

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance