Minimum 4 letters

News

News

El projecte "Vèncer a Olímpia!Celebrem uns jocs... a la grega!" rep el premi Avriga Fvscvs

5 October 2018

La iniciativa "Vèncer a Olímpia! Celebrem una jocs... a la grega!", desenvolupada dins del projecte educatiu "Centcelles, el nostre objectiu" va ser reconeguda el passat 5 d'octubre pel Consell Esportiu del Tarragonès en l'onzena edició dels Premis esportius Avriga Fvscvs, en la categoria a "Millor programa, esdeveniment o activitat esportiva d'edat escolar, iniciativa o incorporació de noves pràctiques escolars".

Durant el curs escolar 2017-2018 el projecte va tenir com a eix temàtic de treball els jocs i les competicions a l'antiguitat clàssica, en el marc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, i es va concretar en la celebració d'unes Olimpíades a l'antiga Grècia.

D'aquesta manera, amb el compromís adquirit per agents educatius clau del territori i la implicació d'un gran nombre de persones, s'ha fomentat el coneixement dels esports i les competicions a l'antiguitat clàssica i l'apropament i la pràctica (adaptada), entre els infants i adolescents del municipi,  de quatre disciplines (llançament de disc, llançament de javelina, salt de llargada i curses de velocitat i resistència) pròpies de les olimpíades que se celebraven en l'època esmentada.

La posada en comú de la feina desenvolupada durant el curs, es va dur a terme en una Jornada de presentació, el passat 3 de maig al Conjunt Monumental de Centcelles, amb la presència de tot l'alumnat implicat en el projecte (Escola Centcelles, Escola Mossèn Ramon bergadà, Col·legi Turó i Institut de Constantí), l'Ajuntament de Constantí, l'escola Municipal de Música "Rafael Gibert Recasens" i l'empresa Repsol. 

Els objectius del projecte, entre altres, són fomentar l'activitat física dels infants i adolescents, així com els hàbits saludables, promoure el treball cooperatiu entre l'alumnat, difondre coneixement a través de la pràctica vivencial d'experiències significatives, desenvolupar accions educatives innvoadores, i consolidar i ampliar dinàmiques de col·laboració i de suport entre centres educatius i entre aquests i altres agents del territori per l'assumpció d'objectius educatius comuns.

Així mateix, des de l'inici del projecte es va plantejar obrir la proposta al conjunt de la comunitat educativa i de la societat en general dins de les activitats programades pel MNAT a Centcelles per Tàrraco Viva 2018. Així, es va oferir el dia 25 de maig (dirigida a públic escolar no vinculat directament al projecte), amb la participació de 250 alumnes de diferents centres, i el dia 27 de maig es va oferir en clau d'oferta de lleure familiar. 

Amb aquesta activitat, persones que no havien estat implicades en el projecte, van conèixer de primera mà com eren els jocs, els esports i les competicions a l'antiga Grècia, i formar part d'aquestes, transformant-se en jutges, sacerdots, lectors, portadors de cintes i atletes i participant en les diferents proves que s'havien preparat.

Podeu veure aquí el vídeo de la jornada de presentació del projecte aquí

Next: Misteri al Museu. El cas de les 7 còpies
Previous: Jornada de Presentació curs escolar 2018-2019

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance