Minimum 4 letters

Desc-obrim el teatre! Una proposta creativa i de col·laboració

Exhibitions

15/04/2011 - 28/08/2011

Archaeological Museum

El teatre romà de Tarragona, un dels tres edificis d’espectacles de l’antiga Tàrraco i una de les peces declarades Patrimoni Mundial l’any 2000, ha fet valer la seva llarga reivindicació devers la dignitat durant molts anys perduda.

Una primera intervenció, fruit d’un projecte encarregat per la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya l’any 2005 i desplegada –entre els anys 2009 i 2010– sota la coordinació del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, ha permès procedir a la restauració i tractament de la tanca perimetral del conjunt, el seu encaix en l’entorn urbà i la construcció d’un mirador informatiu sobre les restes conservades, instrumentant, així, la incorporació del Teatre romà de Tarragona en els circuits patrimonials de la ciutat.

Ha estat una posada en escena que, de moment, ha culminat –fruit de l’acord de col·laboració entre el MNAT i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona–amb la intervenció sobre la tanca del conjunt, a partir dels treballs presentats per alumnes de pintura i il·lustració de l’Escola. Un projecte creatiu contemporani, centrat en la iconografia romana, el teatre clàssic i la realitat del teatre de Tàrraco.

Amb Desc-obrim el teatre! el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona vol obrir al coneixement, de tots aquells interessats en el nostre patrimoni, aquesta important peça –fins ara amagada– d’una complexa i rica realitat anomenada Tàrraco, els seus trets fonamentals i la seva història. Però, també, i sobretot, la història de la col·laboració entre dues institucions –el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona– amb un objectiu comú: donar un primer pas per a la recuperació i la dignificació del Teatre Romà de Tarragona.

Next: Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans
Previous: De la memòria a la creació. L'ordre i el caos

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance