Minimum 4 letters

Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans

Exhibitions

31/03/2012 - 26/08/2012

Archaeological museum of Tarraco

Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans és, de moment, la darrera de les realitzacions portades a terme dins del projecte “Comenius Regio Orléans-Tarragona 2010-2012. Biodiversitat: Jardins romans i Jardins del Loira”, coordinat pels ajuntaments d’ambdues ciutats.

L’exposició ha estat realitzada conjuntament pel Muséum d’Orléans i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en col·laboració amb la resta de participants del projecte. Per part d’Orléans, l'ASELQO (Animation sociale, éducative et de loisirs des quartiers d’Orléans) i l'escola Guillaume Apollinaire. Per Tarragona, l’Institut Municipal d’Educació, l'Escola de Pràctiques, l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili i el Museu d'Història de Tarragona.

El Comenius Regio és un programa europeu –de dos anys de durada– que té com a objectiu afavorir la cooperació i l’intercanvi d’experiències i de bones pràctiques entre ciutats d’Europa, en l’àmbit de l’educació escolar a l’entorn d’un tema concret.

En aquest cas –dins de l’ampli marc de la biodiversitat– el fil conductor del projecte ha estat les plantes medicinals i la seva utilització, així com la formalització i el paper dels jardins, tant en època romana com medieval.

A Tarragona el treball s’ha centrat en les espècies que devien existir als hortus de les vil·les dels voltants de la ciutat romana de Tàrraco i en les domus de la pròpia ciutat. A Orléans, en l’estudi de les plantes medicinals presents als jardins de la vall del Loira i d’Orléans durant l’Edat Mitjana. Més que un inventari de plantes medicinals i de les seves virtuts, l’exposició proposa una evocació dels jardins i de les plantes medicinals en el temps i en l’espai, per tal de facilitar el coneixement de la seva història, unint el patrimoni cultural amb el patrimoni natural. Vol, també, donar a conèixer el fruit d’aquest projecte a partir dels diferents treballs realitzats, tant en l’àmbit educatiu com social a Orléans i a Tarragona.

Next: Sotto Luce. Apol·lo, llum i imatge
Previous: Desc-obrim el teatre! Una proposta creativa i de col·laboració

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close