Minimum 4 letters

Al Taller de Terenci Càndid'

Educational activities

Construcció i decoració d'una vil'la romana: Centcelles

1 h 30'

Primary Schools - C.Higher - Secondary Schools - Education at leisure - Families

Taller

Monumental complex of Centcelles

Afores s/n 43120 ConstantíHow to get there

Description

El conjunt de Centcelles, vil·la romana que presenta el seu moment més important en el s. IV dC, permet fer una aproximació directa a temes com la construcció arquitectònica i la decoració d'edificis en època romana.


Content:

- Recorregut per les diferents parts de la vil·la, a partir de la descoberta d’un personatge –l’hipotètic arquitecte de Centcelles– que s’amaga rere els estris i les peces contingudes al bagul que farà de fil conductor de l’activitat. Introducció de temes relacionats amb els sistemes constructius.

- Construcció de la planta de Centcelles a partir de la utilització de figures geomètriques en dues i tres dimensions, que reprodueixen els espais conservats de la vil·la.

- Experimentació de diferents aspectes de la construcció i decoració d’edificis en època romana: construcció del mur; construcció de la columna; construcció de l’arc i la volta; construcció de la teulada; apropament a la pintura mural i experimentació de la tècnica constructiva d’un mosaic.

- Recorregut per la iconografia del mosaic de la cúpula, a partir de la recerca d’una selecció d’imatges.

Objectives

- Conèixer el significat i la importància de les vil·les en el món romà.

- Conèixer les principals característiques de la vil·la romana de Centcelles a partir de l’observació directa d’aquest important jaciment.

- Fer una aproximació a les característiques constructives i decoratives d'aquesta vil·la.

- Ser capaços, a partir de l’observació directa i de la manipulació d’alguns objectes i reproduccions extrets de la vil·la, de contextualitzar-los i situar-los.

- Incitar a la valoració i al respecte del patrimoni i conscienciar de la importància de la seva conservació.

Groups

màxim 30 persones

Prices

90 € (grups inferiors a 20)
4,5 € per persona (grups superiors a 20)

See special conditions:

Bookings

977 25 15 15
mnat@gencat.cat

Languages

Català
In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use. More information here Close