Minimum 4 letters

Re-viure

Educational activities

Conèixer com era la vida a Tàrraco, a partir de les creences i tradicions a l'entorn de la mort.

2 h

Secondary Schools - Baccalaureate - Primary Schools - C.Higher - Primary Schools - C.Medium - Education at leisure - Families - Other groups

Taller d'investigació

The Early Christian Museum and Necropolis

Av. de Ramón y Cajal, 84. 43005 TarragonaHow to get there

Description

Convertits en investigadors, els participants hauran d’esbrinar quina història s’amaga darrera d’algunes de les restes funeràries que es van recuperar a les excavacions de la NecròpolisPaleocristianade Tàrraco. Partint d’una sèrie d’evidències, hauran de consultar diferents fonts, que els aniran aportant noves dades, les quals, un cop analitzades en conjunt, els permetran re-viure la història d’aquestes persones: els seus noms, les edats, les professions o, fins i tot, l’aparença física. Per finalitzar, una posta en comú dels personatges estudiats els permetrà apropar-se al coneixement de Tàrraco.
Una proposta que permet, també, apropar-se a importància de la mort en totes les cultures.


Content:

- Amb el format d’un laboratori d’investigació, s’organitzen sis equips de treball que elaboraran la recerca sobre sis personatges.

- El treball de recerca es realitza a través de diferents “departaments”: el d’arqueologia, on podran conèixer els diferents tipus d’enterraments existents en època romana; el d’antropologia física, per conèixer les característiques físiques o l’edat del difunt; el de simbologia, on conèixer els rituals entorn a la mort i interpretar els missatges iconogràfics  i el d’epigrafia, on es recuperen els noms i les dades sobre els diferents personatges. Els participants han de consultar aquest “departaments”, per tal de completar la informació dels seus personatges i resoldre els seus casos.

- Utilització d’imatges i reproduccions de materials recuperats ala Necròpolispaleocristiana, alguns dels quals es troben exposats a l’actual exposició “El món de la mort”, com a punt de partida de l’activitat.

- Posada en comú dels resultats dels diferents grups, amb l’objectiu d’obtenir una visió global, analitzant el tema des del punt de vista més adient per a cada grup.

Objectives

- Inculcar l’esperit d’investigació, aprenent a extreure dades a partir de l’anàlisi directe i indirecte de diferents materials.

- Conèixer el mètode científic de l’arqueologia, i entendre-la com una ciència multidisciplinària.

- Apropar els continguts del Museu d’una manera atractiva i entenedora.

- Conscienciar sobre la importància del rigor i l’objectivitat  en la recerca i l’anàlisi dels fets històrics.

- Valorar el nostre passat i el patrimoni.

- Fomentar el treball en equip, i la col·laboració entre diferents grups.

Groups

màxim 30 persones.

Prices

80 € (grups inferiors a 20)
4 € per persona (grups superiors a 20)

See special conditions:

Bookings

977 25 15 15
mnat@gencat.cat

Languages

Català
In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use. More information here Close