Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

Un itinerari per recuperar les Veus de les Dones romanes

5 de març de 2024

Del 8 al 31 de març, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ofereix als visitants un nou itinerari autònom i interactiu amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona. La proposta, sota el títol "Veus de Dones", permet recórrer l'exposició TARRACO/MNAT, al Tinglado 4, descobrint les històries en femení que s'amaguen entre la seva col·lecció i retornant la veu a unes dones que molt sovint han estat silenciades per la història. 

L'itinerari autònom "Veus de Dones" estarà disponible a partir de divendres 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Per realitzar-lo, tan sols caldrà que els visitants escanegin el codi QR que trobaran a Tinglado 4 o que accedeixin a l'enllaç que també trobaran disponible a la web del MNAT. Amb un telèfon intel·ligent o una tauleta, podran anar sabent més sobre algunes de les peces de la col·lecció referents a diferents models de dones de l'època romana i buscar-les als diferents àmbits de l'exposició. 

La proposta, que estarà disponible tant en català com en castellà, es podrà realitzar fins al 31 de març i estarà inclosa en el preu de l'entrada a l'exposició. Les persones que ho desitgin podran utilitzar tauletes que trobaran disponibles a la recepció de Tinglado 4.

També en relació amb el Dia Internacional de la Dona, el MNAT acollirà el 16 de març la visita comentada "Històries de romanes" a l'exposició TARRACO/MNAT per a les persones inscrites al Club de Lectura Llegim el Patrimoni. Es tracta d'una iniciativa conjunta de la Biblioteca Municipal de Tarragona, el MNAT i l'ONCE Catalunya que, durant el primer trimestre d'aquest any, està analitzant els mites des d'una perspectiva femenina. En aquest darrer mes de l'edició, els participants estan llegint Lavinia d'Ursula K. Le Guin. La sessió final de comentaris d'aquesta obra, a més, es farà també a Tinglado 4 el 20 de març, a les 19 h. 

Següent: Nou Premi Centcelles de Patrimoni Artístic de Pintura
Anterior: El MNAT i la URV acullen els dies 6 i 7 març diverses activitats sobre l'aplicació de la tecnologia 3D al patrimoni cultural

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance