Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

Primera sessió del cicle Llegim el Patrimoni amb "El Vellocino de Oro"

1 de febrer de 2024

Dimecres 31 de gener va arrencar oficialment el Club de Lectura Llegim el Patrimoni amb la primera de les sessions de comentari entorn la novel·la El Vellocino de Oro, de Robert Graves. Aquesta iniciativa és fruit de la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), la Biblioteca Pública de Tarragona i l'ONCE Catalunya i, en aquesta edició, ho fa sota el títol Relats de l'antiguitat: Dones empoderades?.

En aquesta primera reunió, que va tenir lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona, els participants al club de lectura van poder compartir les seves impressions sobre la novel·la de Robert Graves, que parla de la mítica expedició de Jàson a bord de l'Argos per aconseguir el velló d'or amb un protagonisme especial de la tripulació que el va acompanyar: Hèrcules, Orfeu, Atalanta, Càstor, Pòl·lux, Linceu... La sessió va estar conduïda per la doctora en Filologia Grega Joana Zaragoza.

El club de lectura Llegim el Patrimoni continuarà al febrer amb la lectura de El rey debe morir de Mary Renault, una obra que recorre el mite de Teseu i la seva lliuta contra el Minotaure però donant més protagonisme als sentiments i relacions dels altres personatges també presents en aquesta història. Per acompanyar aquesta lectura, el 14 de febrer es farà al Tinglado 4 la conferència Veus contra el silenci. Dones del mite al món antic, a càrrec de Montserrat Reig i Jesús Carruesco, mentre que la reunió de comentaris de l'obra tindrà lloc el 28 de febrer a la Biblioteca de Tarragona. 

Podeu trobar més informació sobre el cicle Llegim el Patrimoni aquí

Següent: Conferència sobre la veu de les dones als mites de l'Antiguitat
Anterior: El MNAT participa a les jornades d'Accessibilitat a les Ciutats Patrimoni

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance