Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

El MNAT participa a les jornades d'Accessibilitat a les Ciutats Patrimoni

1 de febrer de 2024

El Museu Nacional Arqueològic de Taragona (MNAT) ha participat aquest dijous 1 de febrer a les jornades d'Accessibilitat a les Ciutats Patrimoni de la Humanitat celebrades al Palau de Congressos de Tarragona.  La directora del MNAT, Mònica Borrell, juntament amb els representants del projecte Giravolt de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural per la digitalització del patrimoni, han presentat la ponència "El potencial de les tecnologies 3D en l’accessibilitat del patrimoni: de la impressió 3D a la realitat virtual".

La presentació ha servit per compartir detalls del projecte de digitalització i creació de models 3D de la col·lecció i jaciments del MNAT, amb un protagonisme especial per al treball desenvolupat recentment al conjunt de Centcelles. En aquest espai, Giravolt va realitzar el model 3D del monument i del mosaic de la cúpula, un projecte que planteja també una sèrie d'aplicacions tant pel coneixement, recerca i conservació del monument com per a millorar l'experiència de la visita, amb iniciatives com l'ús d'ulleres de realitat virtual per poder veure de prop el mosaic. 

Les jornades han estat organitzades pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, l'Ajuntament de Tarragona i la Fundació ACS, i han permès durant els dies 31 de gener i 1 de febrer conèixer bones pràctiques en accessibilitat del patrimoni a les diferents ciutats declarades Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO a l'Estat. La Xarxa de Museus de Tarragona i les Terres de l'Ebre també ha estat responsable d'una de les ponències presentant bones pràctiques de dos dels museus de la xarxa.  A més, s'han realitzat diversos tallers centrats en l'accessibilitat.

Següent: Primera sessió del cicle Llegim el Patrimoni amb "El Vellocino de Oro"
Anterior: Presentació de dos nous volums dels Cicles de Patrimoni

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance