Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

Conferència sobre la veu de les dones als mites de l'Antiguitat

15 de febrer de 2024

Dins de la programació del Club de Lectura Llegim el Patrimoni, dimecres 14 de febrer el Tinglado 4 va ser l'escenari de la conferència Veus contra el silenci. Dones del mite en el món antic. A càrrec de Montserrat Reig i Jesús Carruesco, la sessió va oferir un recorregut pels personatges femenins dels mites de l'Antiguitat i va analitzar com es va representar la seva veu als textos que es conserven de la literatura grega i llatina. 

La conferència va voler oferir un contrapunt a les lectures proposades durant aquesta edició del Club de Lectura Llegim el Patrimoni, coorganitzat pel MNAT, la Biblioteca Pública de Tarragona i l'ONCE Catalunya amb el títol Relats de l'Antiguitat: Dones empoderades?. Mentre que entre els mesos de gener i març els participants al club estan llegint obres escrites durant el segle XX que reinterpreten els mites des d'una perspectiva moderna i amb un protagonisme especial dels personatges femenins, Carruesco i Reig van repassar en la conferència com van ser representades aquestes mateixes dones als textos de l'Antiguitat. Així, els assistents van poder escoltar les veus de personatges com Penèlope, Fedra o Ariadna recollides a obres èpiques com L'Odissea d'Homer o a les tragèdies d'Eurípides. 

El Club de Lectura Llegim el Patrimoni analitza aquest mes de febrer la novel·la El Rey debe morir de Mary Renault. El dimecres 28 de febrer està prevista la sessió de comentaris de l'obra a la Biblioteca Pública de Tarragona a partir de les 19 h. El cicle es tancarà al mes de març amb la lectura de Lavinia d'Ursula K. Le Guin. Podeu trobar més informació aquí

Següent: El MNAT i la URV acullen els dies 6 i 7 març diverses activitats sobre l'aplicació de la tecnologia 3D al patrimoni cultural
Anterior: Primera sessió del cicle Llegim el Patrimoni amb "El Vellocino de Oro"

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar