Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

L'aigua, protagonista del projecte "Centcelles, el nostre objectiu"

8 de gener de 2024

L’aigua és el tema central de la nova edició del projecte educatiu Centcelles, el nostre objectiu, que s’està realitzant durant aquest curs als centres educatius de Constantí. Aquesta iniciativa, coordinada pel MNAT, té l’objectiu d’oferir el conjunt monumental de Centcelles com una eina per la formació i l’aprenentatge a partir de propostes de treball innovadores i col·laboratives.

A partir del tema de treball de l’aigua, cada centre educatiu desenvoluparà projectes propis, que es combinaran amb altres activitats i línies de treball que es proposaran per a totes les escoles i instituts participants. Totes aquestes activitats confluiran, al mes de maig, en un projecte conjunt participatiu i col·laboratiu que es presentarà al mateix conjunt de Centcelles. 

Durant el primer trimestre d’aquest curs, diversos dels alumnes participants han tingut el seu primer contacte amb el monument. El passat mes de desembre els alumnes de 5è de primària de l’escola Mossèn Ramon Bergadà van realitzar una visita a Centcelles que va incloure també un itinerari fins al Pont de les Caixes per tal d’aprofundir sobre la gestió de l’aigua en època romana en relació amb les restes de l’aqüeducte romà localitzat en aquest punt. Els alumnes també van participar en un taller d’elaboració de mosaics. El mes anterior, els alumnes de 1r d’ESO del Col·legi Turó/Aura i els de 5è de primària de l’escola Centcelles també van visitar el conjunt. 

Aquest curs, el projecte Centcelles, el nostre objectiu compta de nou amb  la participació de les escoles Centcelles i Mossèn Ramon Berguedà, l’institut de Constantí, el col·legi Aura/Turó i  l’Escola Municipal de Música de Constantí. La iniciativa compta també amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí i el patrocini de Repsol.  

Següent: El MNAT impulsa un projecte de recerca pròpia sobre Centcelles
Anterior: Bones festes des del MNAT

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar