Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

Un nou podcast amb Constantí Ràdio difon els projectes de Centcelles, el nostre objectiu

8 de maig de 2024

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) i l'emissora municipal Constantí Ràdio han impulsat l'enregistrament i difusió del podcast "Centcelles, objectiu aigua", dedicat al projecte educatiu i participatiu "Centcelles, el nostre objectiu".

Aquesta nova iniciativa constarà de cinc capítols que es difondran a través de la plataforma de Constantí Ràdio i permetrà als diferents centres educatius de Constantí poder compartir el treball fet durant aquest curs dins del projecte "Centcelles, el nostre objectiu", amb el tema de l'aigua com a protagonista. Cadascun dels centres enregistrarà un capítol amb la participació d'entre tres i quatre alumnes. Cada entrega permetrà descobrir quins projectes han desenvolupat els alumnes i quins aspectes són els que més els han impactat o agradat de l'experiència.

El primer dels capítols, dedicat a la Institucació Tarragona / Turó, ja està disponible en aquest enllaç. Cada setmana fins a principis de juny es penjarà un nou capítol dedicat a l'Institut Constantí, l'escola Centcelles i l'escola Mossèn Ramon Bergadà. La darrera setmana es publicarà un episodi enregistrat conjuntament pels quatre centres educatius. 

El podcast, a més, compta amb la col·laboració de l'Escola de Música de Constantí, que ha composat i enregistrat la sintonia de Centcelles, el nostre objectiu que es farà servir en tots els episodis. 

Centcelles, el nostre objectiu és un projecte participatiu en marxa des de l’any 2013. El seu objectiu és apropar el patrimoni a tota la població de Constantí a través del treball amb els centres educatius de Constantí.  Hi participen alumnes de 5è de primària i de 1r d'ESO amb la realització de diferents activitats, que tracten tant el conjunt monument de Centcelles com el patrimoni romà en general, i el desenvolupament de projectes propis en cadascun dels centres.

Entre altres activitats, els alumnes han visitat aquest curs el Conjunt monumental de Centcelles i el Pont de les Caixes, i han realitzat una visita temàtica sobre l'aigua en època romana a Tinglado 4, combinada amb una visita també al Pont del Diable de Tarragona. El proper 29 de maig tindrà lloc la Fira de Projectes al Conjunt de Centcelles, una jornada en què cada centre compartirà la feina feta durant aquest curs. 

El projecte està coordinat pel MNAT i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, el patrocini de Repsol i el suport del Centre de Recursos Pedagògics del Tarragonès.

Anterior: El MNAT celebrarà el Dia i Nit dels Museus amb una intensa programació

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance