Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

El MNAT celebrarà el Dia i Nit dels Museus amb una intensa programació

7 de maig de 2024

Aquest dimarts 7 de maig els museus de la ciutat de Tarragona han presentat conjuntament la programació prevista per al Dia Internacional dels Museus, que tindrà lloc el dissabte 18 de maig i que enguany coincideix també amb la celebració de la Nit dels Museus. Per desè any consecutiu, les institucions culturals de la ciutat s'han unit per a l'impuls d'un itinerari conjunt entre els diferents museus i espais culturals, el Viatge a la Constel·lació Museu. A més, com a novetat, els museus han editat conjuntament un quadríptic amb la programació de la jornada, editat amb el suport del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, i que es distribuirà des dels diferents espais culturals. 

Viatge a la Constel·lació Museu

Amb la coordinació d'Auriga Serveis Culturals, l'itinerari Viatge a la Constel·lació Museu permetrà recórrer vuit museus de la ciutat tot resseguint el lema escollit per l'ICOM per aquesta edició del Dia Internacional dels Museus, "Museus per l'educació i la investigació". A bord del trenet turístic, aquesta visita guiada s'endinsarà en temes de recerca o d'educació en cadascuna de les parades. En el cas del MNAT, serà una oportunitat per aprofundir en la feina de restauració en marxa al museu i les aportacions que aquesta tasca continuada fa en els àmbits de la investigació i la difusió. 

Hi haurà quatre grups diferents per fer l'itinerari durant la tarda i vespre del 18 de maig. Les sortides seran a les 17.30 h (CaixaFòrum), 18 h (Pretori), 20.30 h (CaixaFòrum) i 21 h (Pretori. Les entrades, que tenen un cost de 5 euros, sortiran a la venda dimecres 8 de maig a les 9 h a la pàgina web del MNAT. 

Portes obertes

El MNAT se suma a la celebració d'aquesta data, en primer lloc, amb l'habitual jornada de portes obertes a tots els espais del MNAT (Tinglado 4, Necròpolis, Els Munts i Centcelles). A més, el Tinglado 4 obrirà durant la Nit dels Museus fins a la mitjanit, també amb entrada gratuïta.

Petita Nit dels Museus

El MNAT torna a impulsar conjuntament amb el Museu del Port de Tarragona, la Petita Nit dels Museus, adreçada al públic familiar. La principal novetat al MNATserà la proposta Nostrum Mare, un joc interactiu que s'instal·larà a l'exterior de Tinglado 4 i en què els visitants podran convertir-se en comerciants romans i dur els seus productes a través de rutes marítimes de punta a punta de l'Imperi romà.

Hi ha previstos dos passis a les 19 i 20 h, amb entrada lliure i gratuïta, tot i que amb aforament limitat. L'activitat està dirigida a famílies amb infants a partir de 8 anys. En el mateix horari, els visitants podran gaudir també d'activitats familiars gratuïtes al Museu del Port. Podeu consultar aquí la programació de la Petita Nit dels Museus

Nostrum Mare també estarà en marxa dissabte 18 i diumenge 19 de 10 a 14 h, també a l'exterior de Tinglado 4, dins del festival Tarraco Viva, dirigida també al públic adult. 

Següent: Un nou podcast amb Constantí Ràdio difon els projectes de Centcelles, el nostre objectiu
Anterior: Tancament dels centres per la festivitat de l'1 de maig

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance