Minimum 4 letters

News

News

L'exposició BLICK/MIRA! es presenta al Museo Arqueológico Regional de Madrid

20 April 2021

El Museo Arqueológico Regional de la Comunitat de Madrid acull des del dia 20 d'abril fins el 9 de gener de 2022 l'exposició “Blick/Mira! L'arxiu fotogràfic de l'Institut Arqueològic Alemany de Madrid “.

Es tracta d'una exposició que, després de recórrer diversos punts de la geografia espanyola, aterra a la Comunitat de Madrid, amb la col·laboració de Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, l'Institut Arqueològic Alemany i el mateix Museo Arqueológico Regional. El comissariat va a càrrec de Dirce Marzoli, directora del departament de Madrid de l'Institut Arqueològic Alemany, i Pilar Sada, llavors directora del Museu de Tarragona.

La mostra planteja una reflexió sobre el paper que ocupa la fotografia arqueològica i el seu desenvolupament a Espanya com un dels mitjans més eficaços de documentació. Però també les imatges són un testimoni historiogràfic de valor incalculable. Es tracta de fotografies que mostren el nostre patrimoni arqueològic amb enorme bellesa, però també a les persones que van saber descobrir-lo, valorar-lo i documentar-perquè nosaltres ara puguem gaudir-lo en tota la seva esplendor.

Serveix doncs aquesta exposició com a homenatge als fotògrafs que van engrossir l'equip de l'Institut Arqueològic Alemany com a part fonamental de la seva tasca. Una institució històrica que ha servit d'enllaç entre l'arqueologia hispana i l'alemanya, font inesgotable d'activitat des de la seva fundació.

Fotògrafs a qui s'ha reservat un lloc amb nom propi al llarg del muntatge expositiu, on la seva personalitat i tècnica s'intueixen en el recorregut a través de la Prehistòria, l'Espanya romana o l'Edat Mitjana per la qual ens conviden a passejar a través de les seves instantànies.

La Menorca talaiòtica, el nord preromànic, la Mèrida Imperial o el sud Ibèric són algunes de les fites arqueològiques captades per les seves càmeres, però també la tasca de l'arqueòleg a peu d'excavació que mira amb curiositat les troballes, o la dels propis fotògrafs en l'exercici de la seva tasca.

L'exposició s'acompanya d'un catàleg que recull textos sobre la història i les activitats de l'Institut Arqueològic Alemany de Madrid, així com del seu arxiu fotogràfic i els seus fotògrafs, nodrit amb les fotografies que es poden veure a la mostra.

Podeu consultar un breu resum de la mostra presentada a Tarragona el 2006 aquí

Next: Tarraco Viva al MNAT
Previous: The Paleochristian necropolis of Tarragona incorporates a new audio guide

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance