Minimum 4 letters

Tarraco: Capitale de l'Hispania Citerior. (Musée Saint-Raymond, Musée des antiques de Toulouse (França)

Exhibitions

27/07/2006 - 26/11/2006

Archaeological museum of Tarraco

Organitzada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en estreta col·laboració amb el Musée Saint-Raymond, Musée des Antiques de Toulouse, aquesta exposició s’emmarca en el projecte europeu “Roman Europe. Museus europeus de romanitat” amb la finalitat de presentar la ciutat romana de Tàrraco, el seu origen, evolució i coneixement, a través del ric patrimoni que conserva el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Un projecte iniciat l’any 2004 presentat a la ciutat de Toulouse, acompanyat de diferents activitats, que volen facilitar a un ampli ventall de ciutadans del sud de França el coneixement d’aquesta realitat històrica i patrimonial.

Ubicat en un magnífic edifici del segle XVI, just al costat de la Basílica de Saint Sernin el Musée Saint-Raymond, va reobrir les seves portes al públic el dissabte 8 de maig de 1999, després de 4 anys de reformes que van permetre tornar a l’aspecte original de l’edifici, tant com va ser possible. A la planta baixa, s’ha recuperat la gran sala del “Tinel”, utilitzada per a exposicions temporals, on es presenta l’exposició Tarraco, capitale de la Hispania Citerior.

Convertit en Museu el 1891-1892, l’edifici va ser primerament reformat entre els anys 1946 i 1950. El Museu havia heretat i enriquit contínuament les col·leccions del famós Museu d’Art Antic de Toulouse, creat a la primera meitat del segle XIX en els Agustins. Als anys 50 estava dedicat únicament a l’art clàssic i a l’arqueologia. Després, es decidí ampliar les èpoques històriques des dels inicis de l’Edat dels Metalls (2700 aC.) fins al segle VII dC.

Next: Reflexos d'Apol·lo. Esport i arqueologia a la mediterrània antiga
Previous: Blick/Mira! L'arxiu fotogràfic de l'Institut Arqueològic Alemany de Madrid

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close