Minimum 4 letters

Ibers i grecs a l'Hospitalet de l'Infant?

Exhibitions

05/05/2007 - 20/05/2007

Archaeological Museum

La recuperació a començaments de 1990 a l’interior de l’Hospital del Coll de Balaguer d’un fragment d’antefixa –una teula decorada amb un cap femení–, fabricada als voltants dels anys 500-475 aC, és la base a partir de la qual es proposa l’existència a l’Hospitalet de l’Infant d’un santuari grec.

La peça es va recuperar en el marc d’unes obres d’adequació de l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant, promogudes pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre els materials procedents de la intervenció. Traslladada als Serveis Territorials de Cultura de Tarragona va despertar l’interès de l’aleshores arqueòleg territorial, Xavier Dupré i Raventós, que va adonar-se de la seva singularitat i va realitzar les gestions per a que ingressés en el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona.

Concretament, es tracta un fragment d’antefixa −la part superior−, que representa un cap femení amb una corona floral de set pètals, subjecta per una diadema. La cara és lleugerament oval i té els ulls ametllats i els llavis prominents, caràcters típics de les produccions jònies.

Fruit de l'interès de Xavier Dupré, es va realitzar l’estudi científic que ha donat lloc a la publicació Ibers i grecs a l’Hospitalet de l’Infant, editada per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que aporta noves i significatives dades per al coneixement de l’evolució històrica del nostre territori.

Next: Pedres precioses
Previous: Pentinar la mort. Rituals de vida i mort en la Prehistòria de Menorca

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close
Programador web app girona freelance