Minimum 4 letters

De la terra a la imatge. Art grec al Musée Saint-Raymond de Toulouse

Exhibitions

24/11/2001 - 31/03/2002

Archaeological museum of Tarraco

L'exposició De la terra a la imatge. Art Grec al musée saint-Raymond, musée des Antiques de Toulouse presenta una selecció de les peces (ceràmiques, terracotes, pesos i monedes) que conformen les riques col·leccions de cultura grega d'aquest museu. Cronològicament, contempla un llarg període de temps, el que va des del segle VII aC fins al II dC.

Constitueix, en conseqüència, un recorregut per l'art grec en el qual hi són representats els diferents períodes en què tradicionalment hom l'ha sistematitzat: l'arcaic, el clàssic i l'hel·lenístic. Fins arribar -com a cloenda d'aquest apassionant viatge que proposa l'exposició- al principi de la romanitat, una nova cultura que lluny de posar fi a l'anterior (la grega), la integra i la perpetua, com molt bé es pot comprovar en algunes peces -procedents de Tàrraco- que són còpies romanes d'originals grecs.

Costums, rituals, creences i relacions socials poden ser seguits en la rica iconografia representada en aquest conjunt de peces, que ens acosta a una de les cultures clàssiques més transcendents i importants de la Mediterrània. 

Next: Dones a Tàrraco
Previous: Tàrraco: una arqueologia viva

In order to offer an improved service we use third-party cookies. If you continue to browse we understand that you accept their use.

More information Close