Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

Presentació de la IV edició del Premi Centcelles de Composició

17 de gener de 2024

Aquest dimecres 17 de gener el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) ha participat a la presentació de la 4a edició del Premi Centcelles de Composició, convocat per l’Associació Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, l'Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens" i el mateix MNAT, amb el patrocini a més de REPSOL.

L’acte de presentació s’ha fet al Conjunt monumental de Centcelles i ha comptat amb la presència de l’alcalde, Óscar Sánchez, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny. També hi han estat presents Mònica Borrell (directora del MNAT); Francisco Montoya (responsable de comunicació de Repsol); Remei Tell, en representació de l’Associació d’Amics de la Música de Constantí; Josep Boada, director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens”; i el músic constantinenc, Joan Reig.

La directora del MNAT, Mònica Borrell, ha subratllat la importància que "un espai patrimonial sigui seu d'activitats i iniciatives com aquesta", ja que "el coneixement sobre el patrimoni té sentit si el podem transmetre i que la gent se'l senti com a propi, també com un espai per al lleure".  L’alcalde de Constantí, Óscar Sánchez, ha expressat “l’orgull per poder presentar, un any més, un projecte que ha anat creixent i s’ha consolidat al llarg de les tres primeres edicions”.

L’objectiu d’aquesta nova convocatòria dels Premis Centcelles de Composició és continuar fomentant la creació musical i difondre les obres musicals dels compositors actuals. La principal novetat d’aquesta quarta edició és que les obres hauran d’estar creades en el format Lieder per a tenor i piano, de forma que la veu serà la protagonista de la convocatòria. Les obres presentades han de ser completament inèdites, és a dir,  no s'han d'haver interpretat, publicat o difós anteriorment en cap mena de format ni d’arxiu informàtic sonor. L’estil, l’escriptura i l’estructura de l’obra és completament lliure. 

El Jurat del IV Premi de Composició Centcelles estarà format per professionals en  l’àmbit de la música. L’obra premiada s’estrenarà en un dels concerts del Cicle de Concerts a Centcelles, durant el juliol de 2024. A més, el guanyador rebrà 3.000 euros en metàl·lic. La data límit de presentació de les partitures és el divendres 10 de maig de 2024.

Les tres primeres convocatòries dels Premis de Composició Centcelles han estat tot un èxit de participació. En l’última edició, l’any 2023, el premi va ser per al pianista i compositor Gerard López Boada.

Següent: Presentació de dos nous volums dels Cicles de Patrimoni
Anterior: El MNAT impulsa un projecte de recerca pròpia sobre Centcelles

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance