Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

La Nina d'Ivori, apadrinada per l'escola Pau Delclòs de Tarragona

30 de novembre de 2023

Alumnes de l’escola Pau Delclòs de Tarragona han visitat aquesta setmana l’exposició de síntesi TARRACO/MNAT, al Tinglado 4 del Moll de Costa, per conèixer de més a prop la Nina d’Ivori.  La visita forma part d’un projecte impulsat per la biblioteca del centre escolar, que aquest curs ha apadrinat aquesta popular peça de la col·lecció del MNAT.

Durant aquestes darreres setmanes, els alumnes de diversos nivells estan treballant des de la mateixa biblioteca escolar la figura de la Nina d’Ivori a través d’una reproducció de la peça cedida pel MNAT al centre escolar, així com una reproducció d’una nina de tela també d’època romana. Alguns dels grups han pogut complementar el projecte amb una visita al Tinglado 4 per veure la Nina d’Ivori exposada, mentre que les famílies del centre també rebran una invitació per visitar de forma gratuïta l’exposició i poder conèixer encara millor la història tant d’aquesta peça com de Tàrraco. 

La biblioteca de l’escola Pau Delclòs està plantejant diverses activitats als infants a partir de la Nina d’Ivori, com el treball a partir del conte La Nena d’Ivori. Un passeig per Tàrraco, un recull de contes escrit per Montserrat Cebrián i Toni Soler Bru, amb il·lustracions d’Armand, i protagonitzat per Vita, una nena de la Tàrraco del segle IV dC i propietària de la nina. 

En la seva visita al Tinglado 4, els alumnes han pogut descobrir més sobre aquesta peça, que va ser trobada l’any 1927 durant les excavacions de la Necròpolis Paleocristiana a Tarragona. Es tracta d’una nina feta d’ivori, amb els braços i les cames articulats, i que va ser trobada a l’interior del sarcòfag d’una nena d’entre cinc i sis anys, com a part del seu aixovar funerari. 

El projecte educatiu és un dels pilars fonamentals de l’activitat del MNAT, amb una proposta tant participativa com facilitadora de cara als centres educatius. A través d’iniciatives com el MNAT A LA CARTA, es cerca la millor forma de col·laborar amb el dia a dia dels centres escolars i facilitar recursos per als diferents projectes que vulguin posar en marxa. Podeu trobar més informació sobre el MNAT Educatiu en aquest enllaç.

Següent: Horaris de desembre i Nadal a les seus del MNAT
Anterior: El Negret, protagonista d'una acció artística

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar