Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

Presentació de la publicació Vil·la romana dels Munts (Tarraco)

9 de febrer de 2023

El dijous 9 de febrer es presentarà la publicació Vil·la romana dels Munts (Tarraco), una obra de síntesi i de referència, que aborda el jaciment dels Munts en la seva globalitat i sintetitza tot el coneixement generat al seu voltant. 

La presentació anirà a càrrec del Dr. Josep Maria Palet, director de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica, i es durà a terme als Serveis territorials de Cultura (Carrer Major, 14) de Tarragona a les 19 h.

Els Munts és una de les vil·les aristocràtiques més ben conservades de la Hispània romana. Situada en un marc incomparable, propera a la platja, fou destinada a l'oci i el lleure de les elits de Tàrraco i, de ben segur, va tenir un paper clau en les seves relacions socials, polítiques i econòmiques; destacant l'estada a Tàrraco de l'emperador Adrià durant l'hivern de 122 al 123 dC, un esdeveniment d'enorme impacte que requeria una residència digna del personatge.

Amb una documentació en gran part inèdita o publicada de forma preliminar i dispersa, aquesta monografia posa a l'abast de la comunitat científica i el públic en general els resultats de gairebé setanta anys d'intervencions arqueològiques i estudis sobre la vil·la romana dels Munts (Tàrraco).

Següent: Commemoració del centenari de la descoberta de la Necròpolis
Anterior: XXII Aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance