Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

XXII Aniversari de la declaració de Tàrraco com a Patrimoni Mundial

19 de novembre de 2022

Enguany es commemora el 22è aniversari de la inclusió del Conjunt arqueològic de Tàrraco a les llistes de Patrimoni Mundial de la Unesco, i per a celebrar aquest reconeixement, el MNAT ha programat una sèrie d’activitats gratuïtes que s’inicien aquest dissabte 19 de novembre, i s’allarguen fins el dia 27.

Jornades de portes obertes als jaciments i monuments patrimoni mundial, conferències, itineraris, espectacles de reconstrucció històrica i visites teatralitzades. Una llista d’activitats dirigida a diferents grups de públics, amb la voluntat d’implicar la ciutadania en aquesta commemoració.

Dissabte 19 comença el programa amb l’activitat de reconstrucció històrica, “Magistrorum opera. L’educació de la dona al Baix Imperi” al Conjunt monumental de Centcelles, on coneixerem com era l’educació dins el món femení, de la mà del grup de reconstrucció històrica romana Septimani Seniores.

L’endemà coneixerem l’antiga Tàrraco amb l’itinerari “Del Fòrum al Teatre”, organitzada en col·laboració amb el Museu d’Història de Tarragona, a través de les visites al Fòrum de la Colònia i al Teatre romà de Tàrraco.

El dijous 24 es durà a terme la darrera conferència del cicle “Recerca en curs”, que ens parlarà de “El monetari del MNAT. Què ens expliquen les monedes?”, a càrrec d’Imma Teixell, arqueòloga especialista en monedes, i de l’equip del MNAT.

Les visites teatralitzades són un destacat en el programa, com el monòleg de “Ramon el pedres. El descobriment de la Necròpolis”, el dissabte 26, a càrrec d’Àlex Martínez, que es posa a la pell d’un immigrant arribat a Tarragona que per guanyar-se la vida acaba vinculat a les obres de la Necròpolis, i la de “Tiberius, comerciant pel Mare Nostrum”, que ens explicarà de primera mà com era el comerç del vi en època romana (dissabte 26 i diumenge 27).

Així mateix, el cap de setmana del 26 i 27 de novembre, els centres que depenen del MNAT oferiran jornada de portes obertes, dins dels seus horaris habituals.

Per reservar les activitats, cal dirigir-se a l’adreça: https://www.mnat.cat/activitats/

Següent: Presentació de la publicació Vil·la romana dels Munts (Tarraco)
Anterior: Cicle Recerca en curs

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance