Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

Inauguració de l'exposició TARRACO/MNAT

16 de juny de 2018

Dissabte 16 de juny a les 12 h, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona inaugura l’exposició TARRACO/MNAT al Tinglado 4 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Aquesta és una exposició de síntesi que romandrà oberta mentre durin les obres de reforma del Museu Arqueològic a la plaça del Rei.

L’exposició fa un recorregut per vuit segles de la història de la Tàrraco romana, a partir d’una selecció de 178 peces del fons del museu.

Hi trobem representada una àmplia tipologia de peces i materials, reflex de la col·lecció mateix, que ens ajuden a resseguir la proposta de l’exposició: arquitectura, escultura, pintura, bronzes, mosaic, ceràmica, joieria...

Els elements arquitectònics, la estatuària pública i els imponents pedestals que ens narren mil i una històries del poder i dels poderosos a Tàrraco i com la ciutat es va construir amb materials procedents d’arreu de la Mediterrània. Materials corresponents al fòrum, la zona de culte, el teatre o l’amfiteatre de Tàrraco.

La profusa i delicada decoració de les riques domus de la ciutat o les grans vil·les que ens parlen del luxe i del gust d’aquells més privilegiats a la ciutat i el seu territori.

Hi trobem també objectes que testimonien la quotidianitat de la gent de Tàrraco, com menjaven, com es distreien, es guarnien o jugaven.

L’activitat econòmica, el comerç, les vies de comunicació, la navegació i el port d’una ciutat que va clau en el domini romà de la península Ibèrica.

D’entre les peces exposades podem destacar el mosaic de la Medusa; un cuirassat, dos togats i la Venus trobats a les excavacions del Teatre; un miliari; la Nina d’Ivori; la pintura de la Nèmesi i una inscripció de l’amfiteatre; el lampadari conegut com el Negret; un mosaic d’opus sectile; les estàtues i els mosaics de les muses procedents de la vil·la dels Munts a Altafulla; i les fulcra o peus de triclini, incorporades recentment a la col·lecció del museu.

Fins a l’1 de juliol, els visitants gaudiran de jornades de portes obertes

Següent: Jornada de Presentació curs escolar 2018-2019
Anterior: Projecte de condicionament i restauració de la Vil·la Romana dels Munts

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance