Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

Èxit de participació al Club de Lectura Llegim el Patrimoni

21 de març de 2024

El Club de Lectura Llegim el Patrimoni ha acomiadat aquesta setmana la seva darrera edició amb una sessió de comentaris al Tinglado 4 sobre l'obra llegida durant aquest mes de març, la novel·la Lavinia d'Ursula K. Le Guin. Aquesta iniciativa conjunta del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), la Biblioteca Pública de Tarragona i l'ONCE Catalunya ha tingut una molt bona acollida en aquest primer trimestre del 2024, amb una trentena de persones inscrites que han exhaurit les places disponibles i una alta participació en les diferents activitats programades. 

Sota el títol "Relats de l'Antiguitat: dones empoderades", aquesta edició s'ha endinsat en els mites clàssics des de la perspectiva dels personatges femenins, molt sovint silenciats en les obres grecoromanes que ens han arribat. Conduït per Joana Zaragoza, el Club de Lectura ha llegit obres contemporànies de Robert Graves, Mary Renault i Ursula K. Le Guin que reinterpreten moltes d'aquestes històries retornant la veu a les dones, que són també protagonistes d'aquests relats. 

Les sessions de comentaris sobre les obres llegides s'han combinat, a més, amb un seguit d'activitats al MNAT per aprofundir en els temes tractats. Dissabte 16 de març va tenir lloc la visita comentada "Històries de romanes",  conduïda per la conservadora del MNAT Ester Ramon, i que va fixar la mirada en les dones presents a la col·lecció exposada a TARRACO/MNAT, al Tinglado 4. El mes de febrer, els inscrits també van poder assistir al mateix lloc a la conferència de Jesús Carruesco i Montserrat Reig sobre les dones als mites antics. 

Següent: Horaris de Setmana Santa
Anterior: Nou Premi Centcelles de Patrimoni Artístic de Pintura

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar