Mínim 4 lletres

Arts de l'Amèrica Central. Nicaragua, Costa Rica i Panamà

Exposicions

20/09/2002 - 05/01/2003

Museu Arqueològic

Aquesta exposició itinerant, organitzada pel Museu Barbier-Mueller d’Art Precolombí de Barcelona –amb té el patrocini de la Caja de Ahorros del Meditarráneo– es va presentar a Tarragona després de la seva presència a Barcelona, París, Ginebra i Toulouse. Arts de l’Amèrica Central pretén contribuir al coneixement de l’herència cultural dels diversos pobles antics de Nicaragua, Costa Rica i Panamà.

Grans escultures de pedra, magnífiques talles de jade i pedra verda, caps de bastó, ceràmiques amb decoració simbòlica i representacions del món animal formen part del ric llegat cultural precolombí de la Baixa Amèrica Central. La presentació a Tarragona de l’exposició Arts de l’Amèrica Central. Nicaragua, Costa Rica i Panamà constitueix per al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona una doble fita: d’una part, oferir als nostres visitants l’oportunitat d’entrar en contacte amb unes cultures que –tot i respondre a esquemes culturals ben diferents als que caracteritzen els de la nostra vella Europa– han despertat des de sempre una indiscutible dosi d’interès i de suggestió. Ja hem dit altres vegades que, més enllà de la seva vocació i orientació específiques, amb la romanitat com epicentre, el MNAT vol ser –també– una institució al servei de la sensibilització devers la història i el patrimoni entesos de la manera més àmplia possible. D’una altra part, aquesta exposició ha fet possible encetar una línia de col·laboració amb l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i amb el Museu Barbier-Mueller d’Art Precolombí d’aquella ciutat. Una col·laboració que, així ho esperem, podrà tenir en el futur noves concrecions.

Arts de l’Amèrica Central. Nicaragua, Costa Rica i Panamà ofereix endinsar-nos en les senderes mítiques i creatives de les societats precolombines d’aquella regió, a través de la seva destacada producció escultòrica i ceràmica. L’exposició és un homenatge retut als pobles de Nicaragua, Costa Rica i Panamà i als seus avantpassats, la tradició i la creativitat dels quals tant ens enriqueixen.

Següent: Els Maies
Anterior: Tàrraco en la fotografia del segle XX: 1939-1979

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance