Mínim 4 lletres

24/01/2003 - 20/04/2003

Museu Arqueològic

Dins de les col·leccions que hi ha al Museu Maricel de Sitges destaca, pel nombre de peces i per la seva qualitat, la donada pel Dr. Pérez-Rosales, que conté entre altres, una petita col·lecció d’arqueologia precolombina. El conjunt és format per 243 objectes, la major part dels quals pertanyen a la cultura maia (situada al sud-est de Mèxic, Guatemala, Belize i part d’Hondures). Cal destacar la presència de recipients ceràmics decorats, figuretes humanes, animals i antropomorfes d’argila i pedra, estris d’obsidiana, petites joies, etc. La major part d’aquests objectes apareixen formant part dels aixovars de les tombes i ens donen informació sobre molts dels aspectes de la vida quotidiana dels maies prehispànics.

Amb Els Maies, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona va tancar el cicle dedicat a les cultures centroamericanes precolombines que es iniciat amb Arts de l’Amèrica Central. Nicaragua, Costa Rica i Panamà. Un cicle dedicat a fer conèixer la rica realitat d’uns pobles que han esdevingut cabdals per a l’art i la història de la Humanitat.

Següent: Jo Claudi. El tresor de La Pobla de Mafumet
Anterior: Arts de l'Amèrica Central. Nicaragua, Costa Rica i Panamà

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance