Mínim 4 lletres

26/10/2012 - 03/02/2013

Museu Arqueològic

Sotto Luce. Apol·lo, llum i imatge és un projecte que pivota entorn del fenomen de la generació de la imatge en base a una especulació formal sobre la transcendental figura d’Apol·lo  i dels seus vestigis –però també la seva aura– en la Tàrraco romana. Explorant en els límits d’”allò” fotogràfic, en el punt en el qual la imatge pren cos mitjançant els treballs experimentals realitzats per aquests quatre artistes en una complexa però serena combinació entre fotografia convencional, hibridació fotografia/escultura, fotografia sense càmera (cameraless photography), instal·lacions de càmeres obscures i elements escultòrics, que permeten a l’espectador endinsar-se en el fenomen de la imatge i interactuar amb ella.

Els autors creadors de la  proposta –Ramón Casanova i Jorge Egea (directors de l’equip The Crossing Lab) i Israel Ariño i Xavier Mulet– han generat una proposta en la qual instal·lacions de càmeres obscures múltiples i imatges fotogràfiques es fusionen per crear un ambient de reflexió sobre la llum i la imatge, partint de la iconografia d’Apol·lo.

Amb motiu de l’exposició, s’ha editat un catàleg amb tota la informació i amb tres textos introductoris de Christopher Bucklow - artista i teòric anglès-, de Mª Cruz Cardete del Olmo-professora d’Història Antiga de la Universidad Complutense de Madrid-, i de Ramón Casanova i Jorge Egea, professors de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Següent: Recordes com veies Centcelles?
Anterior: Paradisus. Jardins i plantes medicinals de Tàrraco a Orléans

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance