Mínim 4 lletres

31/10/1989 - 03/12/1989

Museu Arqueològic

Plats i escudelles a la Tarragona del 1700, està basada en un conjunt de materials procedent d'una excavació arqueològica realitzada l'any 1985 a la Plaça de la Font, en un solar proper a l'Antic Ajuntament.

Un dels fruits d'aquests treballs d'excavació va ser la troballa d'un cup circular ple de ceràmiques dels segles XVII i XVIII, de les quals destaca un important conjunt de ceràmiques blaves catalanes. Constituït per més de dos centenars de peces, 90 van ser restaurades en la seva totalitat, ja que gairebé van aparèixer senceres.

Es per això que el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, i el Taller d'Escola d'Arqueologia van voler posar a l'abast del públic aquest material que va permetre, per una banda, conèixer la problemàtica històrica i cronològica de la ceràmica blava catalana i per l'altra, el procés de restauració que se'n ha seguit i, finalment, acostar-nos a la vida quotidiana del segle XVIII a través de l'ús d'aquest conjunt ceràmic, per al qual es va seguir un muntatge escenogràfic.

Següent: Gralles i grallers
Anterior: L'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla i la Història de la Medicina a Tarragona.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance