Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

La tempesta del dia 20 d'abril afecta la Torre dels Escipions

22 d'abril de 2022

La forta tempesta que va patir la zona de Tarragona dimecres 20 d’abril al vespre ha afectat la Torre dels Escipions, concretament per la descàrrega d’un llamp.

Els tècnics dels Departament de Cultura de la Generalitat i de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Tarragona han realitzat una primera inspecció visual. Concretament s’ha detectat una fissura vertical que afecta diversos carreus de la cara principal, i el desplaçament de carreus del cos superior de torre.

Com a primera mesura, s’ha protegit la zona per tal de preservar la seguretat dels visitants. Així mateix, ja s’han activat els mitjans per fer una inspecció més exhaustiva i recollir tota la informació necessària per tal de procedir a la redacció d’un projecte de restauració.

La Torre dels Escipions, actualment gestionada pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, és un monument funerari aixecat al segle I dC al costat de la Via Augusta.

La construcció està feta amb carreus d’una pedrera propera i s’estructura en tres cossos, tot i que podria haver estat rematat amb una coberta piramidal. Destaquen els relleus de dues representacions d’Atis, una divinitat d’origen oriental protectora dels difunts, que havien estat confosos per la representació dels germans Escipions, que li van donar nom.

El monument, declarat Patrimoni Mundial l’any 2000, ha estat objecte de diverses intervencions de neteja, consolidació i restauració així com de l’adequació i senyalització per a la seva visita.

Següent: Congrés El monument tardoromà de Centcelles
Anterior: Museus i Liceu: una història compartida

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar