Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

La necròpolis Paleocristiana de Tarragona incorpora una nova audioguia

23 de desembre de 2020

La necròpolis Paleocristiana de Tarragona amplia els seus recursos interpretatius i divulgatius, fent-se més accessible al públic, amb la incorporació d’una audioguia gratuïta en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès), en el marc del projecte Visitmuseum.

L’audioguia de la Necròpolis, amb  una durada d’uns 36 minuts, dividits en 15 pistes d’àudio, proposa al visitant un recorregut per les tres àrees diferenciades que componen el conjunt museístic: el Centre d’Interpretació “El món de la mort”, on s’agrupen les peces més destacades trobades durant les excavacions, el jaciment arqueològic de la necròpolis i el Conjunt paleocristià del Francolí, ubicat al Centre comercial Parc Central.

Els protagonistes de la història són dos personatges que dialoguen entre ells, una narradora-arqueòloga, coneixedora del jaciment, que ens aporta les dades i coneixements, i una persona visitant d’allò més curiosa que va fent preguntes sobre allò que l’arqueòloga li va explicant. Així, s’estableix una dinàmica que afavoreix la comprensió i al mateix temps dota de dinamisme al relat, amb un discurs atractiu i accessible a totes les edats. Tot plegat amb la idea principal de transmetre tota la informació amb un discurs proper i distés, sense perdre rigor en els continguts. El guió ha anat a càrrec d’Àlex Rebollo, creador de productes culturals i gestor patrimonial.

L’audioguia de la Necròpolis, realitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, el MNAT i Lastcrit, es pot escoltar de manera gratuïta des del propi dispositiu mòbil del visitant a través del web de Visitmuseum, o bé des de les tauletes que es posen a disposició dels equipaments museístics.

Enguany també s’afegeix com a novetat l’adaptació de l’audioguia del MNAT- Exposició de síntesi TARRACO/MNAT, del Tinglado 4, a la Llengua de Signes Catalana, amb la voluntat de fer els museus més accessibles.

Aquesta adaptació s’ha realitzat en col·laboració amb FESOCA -Federació de Persones Sordes de Catalunya- i  s’ha dut a terme en compliment de les recomanacions del Pla de Museus 2030.

L’audioguia s’emmarca dins del programa Visitmuseum que enguany, el 2020, ha  produït 5 audioguies noves que s’afegeixen a les ja existents: MNAT-Necròpolis Paleocristiana, Museu de Guissona Eduard Camps i Cava, Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, Museu d’Arenys de Mar i Museu Etnogràfic de Ripoll.

Següent: L'exposició BLICK/MIRA! es presenta al Museo Arqueológico Regional de Madrid
Anterior: INVISIBLES. El joc de pistes del Nadal

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar