Mínim 4 lletres

Notícia

Notícia

Nova edició del Cicle de Concerts a Centcelles, del 4 al 25 de juliol

13 de juny de 2024

El Conjunt Monumental de Centcelles tornarà a acollir aquest estiu una nova edició del Cicle de Concerts a Centcelles, que hi portarà durant el mes de juliol diverses propostes musicals de qualitat. Aquest dijous 13 de juny, l’Associació dels Amics de la Música de Constantí amb la col•laboració de l’Ajuntament de Constantí, Repsol i el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), han donat a conèixer les formacions que conformen el cartell de la setena edició del cicle, que constarà de 4 concerts. Els concerts es faran els dies 4,11, 18 i 25 de juliol i seran amb entrada gratuïta.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament  de Constantí, Dolors Fortuny; la directora del MNAT, Mònica Borrell; el responsable de comunicació de Repsol, Francisco Montoya; la directora artística del cicle de concerts i responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, Remei Tell; i el director de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, Josep Boada.

La directora del MNAT, Mònica Borrell, ha posat en valor “el treball conjunt de col·laboració amb l’Ajuntament de Constantí al voltant de la cultura i el patrimoni” i ha destacat “la voluntat de projecció i consolidació cultural de Constantí, amb propostes com aquest cicle de concerts”.

Programació del cicle

El programa d’aquesta 7a edició del Cicle de Concerts a Centcelles arrencarà el dijous 4 de juliol amb l’actuació que oferirà l’Ensemble de l’Escola Municipal de Música “Rafel Gibert Recasens” de Constantí, que per sisè any s’incorpora al cartell d’aquest cicle de concerts. El seu director, Josep Boada, ha explicat que el concert que oferiran aquest any estarà centrat en dos àmbits: una primera part dedicada al centenari de l’estrena de “Rhapsody in blue” de George Gershwin, i una segona part dedicada als temes musicals més escoltats de les últimes dècades.

El cicle continuarà el dijous 11 de juliol amb el concert de Libérica una formació liderada pel contrabaixista Manel Fortià que presenta un projecte original i innovador, amb una aproximació a la música tradicional catalana des d’un nou prisma fresc i regenerador, utilitzant el jazz lliure com a vehicle conductor.

El dijous 18 de juliol tindrà lloc el recital de Lied amb el tenor Roger Padullés i Albert Guinovart al piano. S’interpretaran obres de Guinovart, un dels músics més complets i polifacètics actuals, amb una activitat professional que es divideix entre la dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent. 

Finalment, el cicle es tancarà el dijous 25 de juliol amb el concert previ a l’inici de la Festa Major d’Estiu, que oferirà el Trio Mulier. Es tracta d’un projecte format per tres dones del territori: Ana Mª Gil Pérez Tizón (piano), Celia Salas Ecobar (flauta travessera), i Gessamí Martín Guasch (violí), que neix amb la intenció de posar en valor el talent de la dona en el món de la composició musical, passant per diferents estils de diferents èpoques històriques.

Des de l’Ajuntament de Constantí, la regidora de cultura, Dolors Fortuny ha expressat el seu agraïment “al MNAT i a tots els impulsors del Cicle de Concerts a Centcelles” i ha destacat “la consolidació del cicle a Constantí, al Camp de Tarragona i arreu de Catalunya”.

Per la seva banda, el responsable de comunicació de Repsol, Francisco Montoya, ha destacat “el compromís de la companyia amb les iniciatives culturals que es desenvolupen en el seu entorn més proper” i s’ha mostrat agraït per “l’oportunitat de seguir donant suport a propostes com aquesta”.

La directora musical del Festival, Remei Tell, responsable de l’Associació dels Amics de la Música de Constantí, ha parlat de la programació i de la selecció dels artistes participants, i ha destacat “el gran nivell musical i la qualitat de les propostes” en un cicle que “aposta pels músics de proximitat”.

Guanyador del Premi Centcelles de Composició Musical

Durant l’acte de presentació del Cicle de concerts a Centcelles, s’ha donat a conèixer també l’autor i l’obra guanyadora del 4t Premi Centcelles de Composició Musical. L’obra guanyadora d’aquesta quarta edició ha estat “Tot l’enyor del demà”, del pianista i compositor Gerard López Boada, titulat pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en piano i composició i amb diversos premis honorífics a diversos concursos. López Boada repeteix com a guanyador d’aquest premi, que ja va obtenir l’any passat amb l’obra “Elogy for a bird”.

La composició s'estrenarà al concert del 18 de juliol, interpretat pel tenor Roger Padullés. 

Següent: El MNAT estrena nova imatge corporativa inspirada en l’arquitectura i vida urbana de Tàrraco
Anterior: El MNAT se suma a les Jornades Europees d'Arqueologia amb activitats gratuïtes

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar