Mínim 4 lletres

18/05/2001 - 09/09/2001

Museu Arqueològic

Tarragona i l'arqueologia són dues realitats que, des de sempre, han anat íntimament associades. L'esforç i la sensibilitat de les generacions que ens han precedit, molt especialment des de mitjan segle XIX, han fet possible una apreciable progressió en el coneixement de la història i de la configuració de la ciutat i del seu territori d'influència.

Aquest procés ha experimentat, en els darrers decennis, una espectacular acceleració. Això ha estat així com a conseqüència de l'interès que Tàrraco ha exercit en les institucions dedicades a la recerca historicoarqueològica i en els investigadors que tenen en la romanitat el seu referent de treball: Tàrraco, com a primera fundació romana en la Península Ibèrica -en un primer moment com a porta de la romanitat en aquest estratègic enclau de l'occident romà i més endavant des del seu paper com a capital de la provincia Hispania citerior-, és un jaciment imprescindible per a arribar al coneixement del què, del com i del per què de la cultura romana a Hispània.

Gràcies als esforços de tots plegats, encara que la informació és i serà sempre fragmentària (com a conseqüència de la pròpia dinàmica vital de la ciutat -de superposició o de substitució- al llarg del temps), avui estem en condicions de conèixer molts aspectes del dia a dia de la societat tarraconense i, també, de refer la imatge de Tarragona en els seus primers segles d'existència.

La continuïtat de les intervencions arqueològiques en la ciutat i en el seu territori permet i obliga, però, a introduir ininterrompudament noves dades en la informació disponible i a generar una constant reflexió en la seva interpretació. I, en un altre aspecte, contribueix a incrementar el ja ric inventari d'allò que constitueix el nostre patrimoni historicoarqueològic. Un patrimoni que -pel que fa a la seva conservació, recerca i difusió- té en el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona un dels seus màxims exponents.

Següent: De la terra a la imatge. Art grec al Musée Saint-Raymond de Toulouse
Anterior: Perspectiva hipotètica de Tàrraco s. II

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance