Mínim 4 lletres

Reflexos d'Apol·lo. Esport i arqueologia a la mediterrània antiga

Exposicions

22/09/2006 - 04/02/2007

Museu Arqueològic

Reflexos d’Apol·lo. Esport i Arqueologia a la Mediterrània Antiga respon a la voluntat del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona de donar al seu públic l’oportunitat de gaudir d’una exposició que gira entorn d’un tema, el de l’esport i la competició, plenament vigent en el nostre món actual i que té les seves arrels –com tantes i tantes manifestacions i costums que ens són quotidianes i que sentim molt “nostres”, del nostre temps– en les cultures clàssiques de la Mediterrània. Que, per tant, forma part del nostre bagatge cultural, de la nostra manera de ser i de fer. Que ja en el seu moment va ocupar un espai important en les civilitzacions mediterrànies més avançades i organitzades. Que avui segueix mereixent els favors d’una part important de la nostra societat, essent-ne fins i tot l’epicentre de les emocions col·lectives.

Quan Reflexos d’Apol·lo. Esport i Arqueologia a la Mediterrània Antiga, organitzada pel Ministerio de Cultura amb el patrocini de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), va ser presentada per primera vegada al Museo de Almería en ocasió de la celebració en aquella ciutat d’Andalusia oriental dels XV Jocs del Mediterrani, l’any 2005, la mostra aplegava tot un seguit de peces relacionades amb la temàtica de l’esport a l’Antiguitat cedides per diferents museus de l’Estat. Ara, després del seu pas per Mèrida, l’exposició va arribar a Catalunya mantenint el seu discurs primigeni, però amb peces totes elles provinents de l’important fons del Museo Arqueológico Nacional de Madrid (MAN). Gràcies a la disponibilitat d’aquesta institució i del Ministerio de Cultura per a mantenir viva la mostra i gràcies també a la col·laboració de la CAM, els visitants del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona tenen l’oportunitat d’endinsar-se en aquest món tant suggerent de l’esport i el seu significat per a les cultures de la Mediterrània clàssica.

Recursos

Cartell
Següent: Pentinar la mort. Rituals de vida i mort en la Prehistòria de Menorca
Anterior: Tarraco: Capitale de l'Hispania Citerior. (Musée Saint-Raymond, Musée des antiques de Toulouse (França)

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance