Mínim 4 lletres

29/01/2010 - 16/05/2010

Museu Arqueològic

Organitzada a partir de l’exposició Marbres, hommes et dieux. Vestiges antiques des Pyrénées centrales –que el Musée Saint-Raymond, Musée des Antiques de Toulouse va presentar a Toulouse del 5 de juliol de 2008 a l’1 de març de 2009– es presenta a Tarragona ampliada i complementada amb peces d’aquesta part dels Pirineus, amb la intenció de fer una reflexió sobre la importància dels Pirineus més que com una frontera, com un lloc de trobada, de mestissatge ètnic i cultural, com un traçat d’unió, més que com una separació entre dos móns –l’ibèric i el gal–, organitzats de manera diversa.

L’estudi de la rica col·lecció d’ares votives del Musée Saint-Raymond, Musée des Antiques de Toulouse va ser l’origen d’aquesta exposició. Aquests altars tallats en marbre contenen sovint una inscripció que menciona el nom d’una divinitat i el de la persona que ha realitzat l’ofrena.

Molt nombroses als Pirineus centrals a causa de la proximitat de las pedreres de marbre, les ares votives ens permeten descobrir déus i deesses venerats en aquesta regió durant l’època romana i ens condueixen a l’encontre d’una població pirenaica multicultural, impregnada de tradicions locals i de cultura llatina. Una font d’informació per a l’estudi de les religions antigues però, també, per al coneixement de l’entorn social, econòmic i lingüístic de la població dels Pirineus en època romana.

Següent: De la memòria a la creació. L'ordre i el caos
Anterior: Tarraco Pedra a Pedra

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar
Programador web app girona freelance