Mínim 4 lletres

26/04/2016 - 30/04/2017

Museu Arqueològic de Tàrraco

Re-descobrint Centcelles proposa un itinerari pel propi monument i per la seva intensa i densa historiografia. Us proposa, també, una reflexió sobre l’enorme potencial social que –en el terreny de la sensibilitat i del coneixement– un conjunt com Centcelles permet desplegar.

Articulada en quatre àmbits –Centcelles, un patrimoni excepcional; Centcelles, un enigma per resoldre; Centcelles, Patrimoni Mundial, patrimoni de tots i Centcelles... reconstruint la seva imatge–, l’exposició mostra un conjunt fonamental de documents i materials –exposats per primera vegada–, pertanyents als investigadors i estudiosos de Centcelles al llarg del anys. Entre d’altres el conjunt de dibuixos realitzats per Lluís Domènech i Montaner i els seus alumnes de l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona a inicis del segle XX o la imprescindible documentació generada per l’Institut Arqueològic Alemany de Madrid des dels anys 50 del segle passat, en el procés de recuperació del monument, del qual van fer entrega a l’estat Espanyol el 1978.

Aquesta exposició vol ser, també, un acte de reconeixement a totes les persones i a totes les institucions que al llarg del temps han dedicat la seva capacitat científica i intel·lectual a explorar les respostes als molts interrogants que, des de sempre, Centcelles ha plantejat i que encara queden per resoldre. Vol, al mateix temps, ser un incentiu per visitar el propi conjunt per, coneixent la seva rica història, poder valorar encara més tota la càrrega d’emotivitat que es desprèn de les seves restes.

L’actual disponibilitat de les noves tecnologies digitals ens ha permès formalitzar una proposta de reconstitució formal de Centcelles, que vol donar una imatge de conjunt del que degué ser. Una formalització que, no obstant, requerirà anar revisant per incorporar les dades derivades d’una recerca avui no tancada.

L'EXPOSICIÓ HA ESTAT GUARDONADA AMB EL PREMI MUSA 2016, A LA MILLOR EXPOSICIÓ DEL MÓN ANTIC, EN LA XXIV EDICIÓ DELS PREMIS AURIGA.

Següent: El fil de la Història. Centcelles, el nostre objectiu, un projecte educatiu per a compartir.
Anterior: Meet me there

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar