Mínim 4 lletres

18/05/2007 - 15/04/2018

Museu Arqueològic de Tàrraco

El 14 de novembre de 2006 va tenir lloc l’acte públic de donació d’una entalla romana al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona per part de la Sra. Bonaventura Soler i Finet, la qual l’havia rebut del seu pare, qui, a mitjan segle XX, l’havia fet muntar en un anell d’or.

Aquesta peça s’havia trobat en uns terrenys familiars, en els quals, anys més tard –en la tercera dècada del segle XX–  es van poder excavar i documentar les restes del conjunt identificat com a Fòrum de la Colònia.

La donació d’aquesta interessant peça - incorporada a l'exposició permanent el 18 de maig de 2007 - ve a incrementar el conjunt d’entalles integrades en les col·leccions del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. Unes peces que ens ajuden a conèixer millor la societat de la nostra ciutat en època romana, complementant la informació que ens proporcionen les fonts literàries i epigràfiques, l’urbanisme i, en general, tot allò que dels nostres avantpassats s’ha pogut conservar i estudiar.

Següent: Cultura-cultures. Arqueologia del Museu de Montserrat
Anterior: Ibers i grecs a l'Hospitalet de l'Infant?

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar