Mínimo 4 letras

Noticia

Noticia

Treballs 3D i de fotogrametria a la Vil·la romana dels Munts

20 de noviembre de 2020

L’empresa Global Mediterranea ha estat fent treballs de documentació 3D i fotogramètrica de la coneguda com a Tartrana.
Per a la documentació s’ha estimat incorporar les últimes tecnologies existents en el camp de la Geomàtica aplicades al Patrimoni per a la conservació, difusió, estudi i gestió d’espais i entorns arqueològics i arquitectònics.

Es proposa l’aplicació de la Documentació Geometria d’Alta Definició (HDS) la qual combina tècniques fotogramètriques amb tècniques d’escàner làser tridimensional, una metodologia de mesurament no intrusiva que permet capturar informació de forma ràpida, detallada i precisa, i ens ofereix gran quantitat d’informació gràfica tant en 2D com a 3D. 

L’interès de desenvolupar aquesta línia de treball ens permetrà:
• Generar un registre documental precís, útil i de fàcil maneig per part de les administracions que gestionen la preservació i difusió del patrimoni.
• Obtenir una documentació arqueològica amb un grau d’aproximació realista molt alt. La fotogrametria permet la plasmació real en 3D de l’objecte abordat, aspecte que contrasta amb les tècniques empleades fins avui (calcs, fotografia tradicional). La lectura visual i mètrica determinada pel grau de precisió, ofereix una model tridimensional que ens permetra exportar els diferents productes que
necessitem per el projecte.

Aquest treballs de documentació són previs a les actuacions de consolidació que durà a terme el Centre de Restauració de Bens Mobles de Catalunya en breu i que s’emmarquen en el pla d’actuació global per a la vil·la romana dels Munts, tant en l’àmbit de la recerca arqueològica com en la conservació i difusió del jaciment.
SiguienteINVISIBLES. El joc de pistes del Nadal
AnteriorDIUMENGES GRATUÏTS
Para poder mejorar nuestros servicios utilizamos cookies de terceros. Si continúa navegando consideramos que acepta su utilización Más información aquí Cerrar
EM