Mínim 4 lletres

Programa d'exposicions

Exposicions temporals

Un dels elements destacats del projecte del MNAT ha estat el seu programa d'exposicions temporals, en el convenciment del gran potencial de difusió que posseeix l'exposició com a tècnica interpretativa i de comunicació, vinculat estretament al seu projecte global. Entre els seus objectius destaca la voluntat de difondre el coneixement sobre Tàrraco actualitzant-lo a partir de les novetats científiques que es van produint, així com plantejar reflexions sobre el passat que puguin tenir interès per a la societat actual, en la seguretat que cal establir ponts entre la mirada al passat i la visió des de la més estricta contemporaneïtat.

Iniciat el 1982 i desenvolupat a partir de 1987, la seva programació s'articula en base a diverses línies temàtiques. "Les col·leccions del Museu". "La contraposició entre antiguitat/contemporaneïtat" amb l'objectiu d'apropar el concepte de la història des d'una mirada contemporània. "Monuments a l'abast". "Homenatges" a personatges clau de l'arqueologia i la historiografia de Tarragona i a la seva obra. "Reflexions", per interrogar i provocar els visitants sobre el propòsit del patrimoni i la història. "Arqueologia/fotografia", per apropar l'arqueologia a partir de la fotografia històrica o la visió contemporània. "La memòria compartida. Els museus convidats al MNAT". "Altres cultures", no presents al discurs del MNAT.

Amb aquestes premisses i línies temàtiques, el Museu ha fet una aproximació a aspectes que, a l'exposició permanent dels centres, són difícils de plantejar o que aporten un punt de vista diferent i que possibiliten una presentació innovadora a nivell conceptual i formal dels objectes històrics i arqueològics i, alhora, faciliten lectures diverses i els apropen a la societat actual.

D'altra banda, el programa d'exposicions temporals esdevé una eina per difondre el contingut i els objectius dels diversos centres que depenen del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, a través de la itinerància d'algun dels projectes, així com de l'intercanvi i dels projectes compartits amb altres institucions.

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar