Mínim 4 lletres

25/04/1998 - 30/08/1998

Museu Arqueològic de Tàrraco

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, en les seves participacions anteriors en la Primavera Fotogràfica de Catalunya, ha dedicat alternativament els seus projectes a presentar propostes que servissin de reflexió i de recuperació d'imatges sobre la Tarragona romana -Effigies Tarraconenses i Revelar el passat-, juntament amb d'altres que deriven de la més estricta contemporaneïtat- com és el cas de Tàrraco: objecte i imatge, Vrbs Tarraco o Sols antics, ombres sublims.

Per a l'edició del 1998, i seguint en la mateixa línia, el MNAT va presentar el projecte sobre les muralles de Tarragona. Les muralles han estat d'antuvi un element clau en la definició urbana i escenogràfica de la ciutat. Van ser un dels primers elements construïts pels romans en la fundació de la ciutat i, al llarg del temps, han sofert remodelatges i reaprofitaments diversos que han configurat la seva fesomia actual.

Les muralles han suscitat al llarg de la seva al llarg de la seva història poemes, cançons, gravats, pintures. Han estat motiu d'un gran nombre d'hipòtesis, investigacions, discussions, documentacions, restauracions. S'han convertit en la imatge més definitòria de la ciutat, una imatge que ha esdevingut simbòlica, reproduïda fins a la sacietat en nombroses propostes fotogràfiques, divulgades a través de les postals.

Tot això, des d'una acurada documentació científica fins a la seva realitat actual, es va voler reflectir en aquesta proposta expositiva.   

Següent: Aigua i pols de Tàrraco
Anterior: Imatges de la Llegenda Daurada. El retaule de Santa Maria Magdalena de Santes Creus

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització.

Més informació Tancar