Mínimo 4 letras

Cadàvers fora de lloc

Actividades

5 de junio de 2019

19.00 h

Ciclo Investigación en curso

Inici de la conferència: Serveis Centrals (Av. de Ramón y Cajal, 84)

A la conferència “Cadàvers fora de lloc” parlarem del món de la mort des de diferents disciplines, com ara l’arqueologia, l’antropologia i l’epigrafia.

Judit Ciurana, investigadora de l’ICAC, ens introduirà als rituals, creences i cerimònies reglades que es realitzaven en el moment de la mort dels éssers estimats. Però, què succeïa quan aquesta mort era sobtada o violenta? Com s’actuava en aquests casos? Ciurana ens mostrarà exemples d’aquests cadàvers trobats en llocs insospitats.

Un dels casos de mort violenta més propers el trobem a la Vil·la dels Munts (Altafulla). A les excavacions de l'any 1996 es va descobrir el cadàver d’un individu amb signes de violència, que presentava un parell de talls d’espasa al cap, fet que evidenciaria un assassinat.

Andrea Vilela, antropòloga de la UAB, ens parlarà d’aquest cas específic, i es podrà veure presencialment el cadàver, restituït ex professo per a la conferència.

Finalment, amb Diana Gorostidi ens desplaçarem a la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona, on a partir d’exemples de vestigis d’epitafis i inscripcions romanes que giren al voltant de la mort, podrem aprofundir en els ritus funeraris del món romà.
 

Precios

Activitat gratuïta

Más Información

Es recomana inscripció prèvia al 977 25 15 15 / mnat@gencat.cat 
Places limitades
Para poder mejorar nuestros servicios utilizamos cookies de terceros. Si continúa navegando consideramos que acepta su utilización Más información aquí Cerrar