Mínim 4 lletres

Construeix l'urbs, viu la civitas!

Activitats educatives

Taller de coneixement de la ciutat romana

1 h 30 min

Educació Secundària - Batxillerat - Educació en el lleure - Famílies - Altres grups - Cicle Superior

Tinglado 4

Moll de Costa. Port de Tarragona 43004 TarragonaCom arribar

Descripció

A partir de la necessitat de fundar una nova ciutat romana, per tal d’ordenar nous territoris conquerits, es plantegen qüestions fonamentals entorn a l’urbanisme i al concepte de ciutat en època romana. La utilització d’una maqueta didàctica serveix per a concretar tots aquests aspectes, creant una ciutat ideal, a la vegada que ens permet lligar-ho amb la realitat de Tàrraco, a través de les restes conservades al MNAT i que ens permeten fer un apropament a la seva realitat urbana: els edificis, els espais, les problemàtiques que suposava l’abastiment d’aigua o la ubicació d’alguns establiments problemàtics com ara les fullonica; però també el component humà, els ciutadans que s’alimentaven, es divertien o comerciaven, i constituïen l’autentica civitas.


Contingut:

- Construcció d’una ciutat ideal a partir de la maqueta didàctica i de les necessitats manifestades pels participants –convertits en ciutadans d’aquesta vrbs–, que dividits en cinc grups s’encarreguen de diferents problemàtiques: habitatge, enginyeria, economia, política, religió, oci, tot resolent les demandes ciutadanes.

- Utilització d’un còmic, com a guia per al desenvolupament de la nova ciutat.

- Utilització de reproduccions i imatges de les peces del Museu, per tal de concretar cadascun dels temes introduïts en l’exemple de Tàrraco, des de l’arquitectura d’alguns edificis concrets, la seva correcta ubicació dins de la trama urbana, o les activitats que es realitzaven en els diferents espais i la composició social dels ciutadans.

- Conclusió de l’activitat amb la formalització final de la ciutat creada i amb l’anàlisi del grau de “civilització” de la proposta, així com de la qualitat de la seva gestió.

Objectius

- Conèixer l’estructura d’una ciutat romana, quins són els seus edificis principals i la seva funció.

- Aproximar-nos a la cultura romana, la seva organització social, política i religiosa, dins de l’estructura urbana.

- Aprendre a extreure informació a partir de l’observació directa de les restes materials.

- Conèixer els trets més rellevants de la vida quotidiana a les ciutats romanes i dels seus ciutadans.

- Valorar el nostre passat i el patrimoni.

Materials

facilitat pel Museu

Grups

màxim 30 persones

Preus

80 € (grups inferiors a 20)
4 € per persona (grups superiors a 20)

Reserves

977 25 15 15
mnat@gencat.cat
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar