Mínim 4 lletres

Retrobem-nos a Tàrraco.

Activitats educatives

Taller de descoberta del Museu.

1 h 30 min

Educació Secundària - Cicle Superior - Educació en el lleure

Joc de descoberta

Tinglado 4

Moll de Costa. Port de Tarragona 43004 TarragonaCom arribar

Descripció

A partir de la identificació de sis personatges que representen a la totalitat de la societat de Tàrraco, i que es van descobrint al llarg del recorregut pel Museu, es pot fer una aproximació a diferents aspectes de la vida dels romans: com i a on vivien, com era la població, com vestien, com eren la seva educació, l’alimentació, les diversions, el comerç, les creences...


Contingut:

- Joc de descoberta i simulació a través del contingut de sis maletes. Cadascuna d’elles conté els elements identificatius de cada personatge, que els alumnes –treballant en grups– han de descobrir, tot recorrent el Museu, ajudats pel seu quadern de pistes.

- Utilització de reproduccions de les peces del museu, així com altre material d’animació, que permet experimentar cadascun dels temes introduïts, des del valor de la moneda fins a la indumentària.

- Conclusió de l’activitat realitzant una síntesi amb tots els personatges, la qual cosa permet fer una aproximació final a Tàrraco.

Objectius

- Conèixer de manera globalitzadora, i a partir d’una sèrie de preguntes significatives per als alumnes, els principals trets de la vida en una ciutat romana –Tàrraco– a través de les restes que conserva el museu.

- Aproximar-nos als conceptes de canvi, permanència, seqüenciació i periodització.

- Aprendre a extreure informació a partir de l’observació directa de les restes materials.

- Conèixer què és i quina funció té el museu, tot realitzant una primera aproximació global.

- Valorar el patrimoni.

Grups

Màxim 30 persones

Preus

80 € (grups inferiors a 20)
4 € per persona (grups superiors a 20)

Consulta condicions especials:

Reserves

977 25 15 15
mnat@gencat.cat

Idiomes

Català i castellà
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar